[Update] Unearth werkt met producer Terry Date aan nieuw album

Unearth werkt met producer Terry Date aan nieuw album

[02-04-2006] Inmiddels is bekend gemaakt dat III: In The Eyes Of Fire de titel zal zijn van het aankomende nieuwe album en dat deze op 14 augustus van dit jaar moet gaan uitkomen.

Unearth

Voor hun nieuwste album op Metal Blade heeft Unearth de krachten gebundeld met legendarische producer Terry Date. De opnames zijn op 8 maart van start gegaan in Studio X in Seattle. Date werkte in het verleden reeds met bands als: Soundgarden, White Zombie, Pantera, Deftones, Alice in Chains, Nirvana en Pearl Jam. Date verzorgt voor dit album tevens de mix.

De reactie van Unearth-zanger Trevor Phipps luidt als volgt: “Als iemand me, toen ik nog een jochie was, had verteld dat mijn band ooit een plaat zou gaan opnemen met dezelfde gozer die de meeste Pantera, Deftones en Soundgarden platen heeft geproduceerd, had ik hem voor gek verklaard. Dit is een geweldige ervaring voor ons. Na getourd te hebben met Black Sabbath, Judas Priest, en Slayer en met Vinnie en Dime mogen we nu ook werken met de autoriteit op het gebied van het produceren en engineeren van heavy muziek, Terry date.”

Een studioreport van het maken van deze plaat is hier te vinden.