Uniek blackmetalproject debuteert live in Schoonhoven

Zaterdag 16 maart staat Schoonhoven – een stadje centraal gelegen tussen Utrecht, Gouda en Rotterdam – een primeur te wachten. De plaatselijke De Bastille ontvangt dan atmosferische blackmetalband Helhekser voor het eerste optreden ooit. Debuutalbum Dead Moon Hollow verscheen 1 maart heeft een lengte van 5,5 uur (!).

Inderdaad, een album van vijf en een half uur. We schrijven het maar even uit voor de zekerheid. 330 minuten. Dat zijn vijf cd’s of minstens 6 lp’s en misschien wel meer want het nummer Hexennacht tikt bijna de 37 minuten aan. Gelukkig staat de moderne techniek voor niets en is het volledige album gewoon op Bandcamp te krijgen volgens het ‘name your price-principe’.

Gelijk kopen dus, dan ben je klaar als Helhekser debuteert in Schoonhoven. Argwaan en GogmaGore sluiten ook aan. Om het nóg beter te maken: de entree is gratis. Vul als tegenprestatie dan maar even de petitie in, want De Bastille moet sluiten om plaats te maken voor woningbouw en wordt door de gemeente aan zijn lot overgelaten.

Links: