Uitslag in rechtszaak Ghost en Nameless Ghouls

Waar een taart is, wordt getwist over het verdelen van die taart. Bij het alsmaar populairder wordende Ghost is dat ook het geval. Vorig jaar ontstond een rechterlijke discussie over of Ghost een rockband is of een soloproject van zanger Papa Emeritus. De gezichtloze Nameless Ghouls klaagden de zanger/bandleider aan vanwege onevenredige compensatie voor geleverde diensten. Volgens een bericht van Revolver Magazine heeft de Zweedse rechtbank echter bepaald dat oprichter Tobias Forge de andere muzikanten adequaat betaald heeft. De naamloze dienaars zullen nu ongeveer 125.000 euro aan juridische kosten van Papa Emeritus moeten vergoeden, maar hebben nog drie weken om in hoger beroep te gaan. Wellicht om dat te vieren heeft Ghost de volgende videoclip voor Dance Macabre uitgebracht:

 

[04-04-2017]

Opeens rommelt het in het Ghost-kamp. De satanische rockband blijkt geen band maar een solo-project van zanger Papa Emeritus, die regelmatig nieuwe muzikanten als Nameless Ghouls inhuurt. Vier van die anonieme ex-leden van de band hebben nu een rechtzaak aangespannen tegen de bandleider en -oprichter omdat ze te weinig zouden hebben gedeeld in de verkoop van alle albums tot nu toe en de uitgebreide tournees die daarop volgden. In 2012 zouden de anonieme muzikanten nauwelijks vergoedingen hebben gekregen, vorig jaar werd er van ze verlangd een ‘slavencontract’ te tekenen.

In maart werd bekend dat Martin Persner als gitarist Omega meedraaide in Ghost, maar al ruim een half jaar daarvoor was opgestapt om verder te gaan met zijn oude band: Magna Carta Cartel. Hij maakt geen deel uit van de rechtszaak.

Ghost trekt momenteel in een volledig nieuwe bezetting door Europa. Donderdag staat het gezelschap in AFAS Live in Amsterdam, volgende week maandag in een uitverkochte Ancienne Belgique in Brussel.

Link:

Ghost Facebook