Tweede reeks bands voor Roadburn 2022

Twee weken na de eerste schoten, lost Roadburn een tweede salvo bands voor de editie van 2022 (mits deze door gaat, uiteraard). Eenentwintig stuks om precies te zijn:

 1. 40 Watt Sun
 2. Cloud Rat (twee sets, waaronder één elektronisch)
 3. Emma Ruth Rundle (Engine of Hell integraal)
 4. Fågelle
 5. Hangman’s Chair (A Loner integraal)
 6. HEALTH
 7. Kælan Mikla (Undir Köldum Norðurljósum integraal)
 8. Kanaan
 9. Kanga
 10. Kollaps
 11. Kungens Män
 12. Lingua Ignota
 13. Messa (Close integraal)
 14. Mizmor (Cairn integraal)
 15. Pinkish Black
 16. Smote (Drommon integraal)
 17. Sordide (Les idées blanches integraal)
 18. Sum of R (Lahbryce integraal)
 19. The Bug ft. Flowdan & Logan
 20. Uniform (Shame integraal)
 21. Wyatt E.

 

 

[13-11-2021]

Na twee gesneuvelde edities pakt de organisatie van Roadburn uit met de eerste aankondiging voor 2022. Zoals altijd volstaat het niet om simpelweg een lijst van geboekte bands op te noemen, want de hoeveelheid samenwerkingen, eenmalige optredens en speciale sets zijn talrijk. Het motto is niet voor niets “redefining heaviness”. Een deel van de bevestigingen zijn herboekingen van de geschrapte vorige edities, maar er zitten ook een aantal opvallende nieuwigheidjes tussen. Neem bijvoorbeeld het vijfentwintigjarige jubileum van Ulver of het Europese debuut van Backxwash als onderdeel van de curatie van Milena Eva en Thomas Scarione (van GGGOLDDD). In rap tempo laat de volgende video zien wat de organisatie allemaal bekokstoofd heeft:

 

 

Roadburn 2022 zal plaatsvinden van donderdag 21 tot en met zondag 24 april rondom Poppodium 013 in Tilburg. Het overgrote deel van de kaarten zijn al lang en breed uitverkocht vanwege de vorige uitgestelde edities, maar voor wie snel handelt, zijn er nog enkele tickets beschikbaar.

Links: