Tristania zanger verlaat band

Tristania zanger verlaat band

Diverse newssites, waaronder Blabbermouth melden dat de Noorse symphonic Metal band Tristania verder gaat zonder zanger Kjetil Ingebrethsen.

Commentaar van Kjetil Ingebrethsen: “Na vier geweldige jaren, heb ik besloten om Tristania te verlaten. We zijn niet kwaad op elkaar en er is geen ruzie. Dit is gewoon een beslissing, die ik voor mezelf moest nemen en dit was daarvoor het juiste moment, nog voor het nieuwe album wordt opgenomen. Ik wil gelijk van de gelegenheid gebruik maken om al die fans te bedanken, die ons gesteund hebben en ook al die andere bands, met wie we het podium gedeeld hebben bij optredens en festivals. Ik zal dit alles niet snel vergeten. Tegen de Tristania ‘familie’, Einar, Vibeke, Kenneth, Anders, Rune, Svein Terje, Østen en Carlo wil ik nog zeggen dat het fantastisch was om deel uit te maken van deze groep. Hartelijk bedankt voor alles.

In een verklaring van de overige Tristania leden staat o.a. te lezen dat voor hen al enige tijd duidelijk is dat Kjetil niet verder wil gaan met een muzikale loopbaan op het huidige niveau. Men heeft zich gericht op het opnemen van een nieuw album en gewacht met het naar buiten brengen van dit nieuws. De ‘growling Vocals’ worden nu door de overige bandleden overgenomen en op het nieuwe album zal een gastzanger te horen zijn, wiens naam nog even geheim gehouden wordt.

Het originele bericht, in het engels, is te lezen op : > Blabbermouth news.