Tot cel veroordeelde metalband Arsames ontvlucht Iran

De leden van Arsames hebben hun proces niet afgewacht, maar zijn Iran ontvlucht. Dat hebben ze laten weten aan Loudwire. Waar de mannen heen zijn gevlucht is niet bekend gemaakt.

[3-8-2020]:

Als trotse vertegenwoordigers van de Iraanse cultuur zou je verwachten dat de leden van Arsames geen strobreed in de weg wordt gelegd door de landelijke autoriteiten. Maar niets is natuurlijk minder waar. De mannen van Arsames, de zelfbenoemde pioniers van de New Wave of Persian Death Metal, zijn gearresteerd wegens ‘het spelen in een satanische metalband en tegen de islamitische overheid zijn’. De bandleden hebben borg betaald in afwachting van hun proces, maar er is vijftien jaar cel geëist voor de ‘misdaden’ die zij hebben begaan.

De discografie van het in 2002 opgerichtte Arsames is beperkt, wat ongetwijfeld te maken heeft met de mogelijkheden in het thuisland. Maar Immortal Identity uit 2010 is bepaald geen plaat om je voor te schamen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat aankoop ervan helpt Arsames wat lucht te geven in bijzonder zware tijden.

Vorig jaar berichtten we over Confess uit Iran, dat daadwerkelijk werd veroordeeld tot gevangenisstraf en zweepslagen. De twee bandleden wisten het land uiteindelijk te ontvluchten en maken nu vanuit Noorwegen muziek.

 

Links: