THR releases

THR releases

Het Zweedse black metallabel Total Holocaust Records is weer lekker bezig. Onlang releasde dit label min of meer tegelijk vijf nieuwe cd’s met daartussen een paar niet onaardige underground namen.

Regnum

Regnum bestaat viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Ondanks dat dit projectje dus al even meegaat is er nog nooit een full-length van verschenen. ‘We’ kennen deze band eigenlijk slechts van wat split releasses. Grote kans dat dit de redenen zijn dat THR nu met Weil alles einst zerbrechen op de proppen komt. Het is dan wel een compilatie cd van bijelkaar geraapte nummers die nog nooit eerder verschenen zijn, maar de plaat heeft wel de speellengte van een volwaardig album. Desolate en kille black metal.

Arkha Sva - Mikama Isaro Mada

Op Mikama Isaro Mada vinden we de demo’s van de Japanse black metalband Arkha Sva. Deze band kwam vorig jaar met haar debuut Gloria Satanae en is zeer beinvloed door Les Legions Noire; Maar voert het kunstje wel uit met een vrij eigen en extreem gezicht.

Aska - Där Vanvett Gror

Aska brengt ons met haar debuut Där Vanvett Gror agressieve, vuige, door drug beinvloedde black metal van het opgepolijstte soort.

Ode - Schimmenwoud

Van Ode had ik persoonlijk nog nooit gehoord, maar dit project schijnt al een tijdje rond te dwalen door de Nederlandse underground. Obscure, ‘mysterieuze’ midtempo black met een productie en geluid die doen denken aan de glorietijden van Burzum.

The One - I, Master

Met I, Master brengt The One haar tweede full-length uit. Afgelopen december gaf deze band nog een zeer overtuigend optreden weg tijdens het laatste Wacking the Dead festival en nu kunnen we dus thuis verder genieten van de duistere kunsten van deze band. Sterke, volle en zeer duistere muziek.

Links: