The Evil Pony’s gaan de politiek in

Goed nieuw voor de Belgische gemeente (stad?) Eeklo. Binnenkort zijn er gemeenteraadsverkiezingen en daar kun je op 14 oktober onder andere stemmen op Toog en Pint, de politieke tak van de band The Evil Pony’s.

“We zijn een pracht van verandering in het ponitieke landschap”, knipoogt lijsttrekker Bart De Decker refererend aan de bekende N-VA-slogan. “Bovendien vinden we gewoon doen niet leuk. En groen werkt… soms een beetje op onze zenuwen. Wij vinden dat politiek best met wat gezond verstand en een pint aan de toog wordt gevoerd. Daarom vorm ik samen met Manu Vermeersch (lijstduwer), Steven Mervielde (gulden middenweg) en Willem Depraet (joker) deze nieuwe partij TeP.”

De ponitiekers hebben ook een ludiek programma, waarmee ze naar de kiezer stappen. Daarbij zitten enkele redelijk radicale wensen en ze beperken zich ook niet tot het Eeklose grondgebied. “We willen een onafhankelijk Meetjesland, waarvan we de eerste burgemeester zullen leveren. We annexeren meteen Zeeuws-Vlaanderen, zodat The Evil Pony’s weer een volledig Meetjeslandse band wordt. Alle vrouwen in het Meetjesland moeten een kapsel met een pony hebben. Of een ponytail. Alle ponykeuringen worden afgeschaft. Krüger Export moet weer in Eeklo gebrouwen worden. Iedereen in het Meetjesland moet minstens één cd hebben van de popfunkband Pony M. Lievegem wordt weer gesplitst tot er een betere naam gevonden wordt. We voeren de Pony Express opnieuw in om het fileleed op te lossen.”

Of er voorakkoorden werden gesloten met Toog En Pint konden weten we vooralsnog niet, zeker is wel dat de andere partijen in Eeklo op hun achterste benen staan sinds de komst van de ponitiekers.

Bron:

De Standaard

Link:

Toog en Pint

Evil Pony’s