Tanist

[b]Tanist[/b]

[i]Uit de newssubmit:[/i]

Hello,
Het is inmiddels al bekend geworden dat Roy en Jeroen in juli j.l. de band Noctumbre n.a.v. diverse problemen hebben verlaten. Laten we zeggen dat de magie tussen de voornamelijk nieuwe leden niet aanwezig was en over het algemeen was uit gewerkt. In 2001 stapte Tamar de Bruin (die te veel privé aangelegenheden had) op. In het jaar daarvoor stapte al Leon Noë op, die het te druk kreeg met Last Fear. In dat jaar stapte ook een belangrijke componist van Noctumbre op, Pepijn Noomen, zodat er nu eigenlijk geen sprake meer is van Noctumbre. Zogezegd had Pepijn Noomen (die ook Embraced heeft ingespeeld) de band al in 2001 verlaten. Wij hebben hem echter nooit uit het oog verloren omdat hij ook diezelfde onverklaarbare manier van benadering voor muziek heeft. Omdat op een prettige manier de samenwerking met Pepijn binnen Noctumbre al leidden tot het gros v/d arrangementen hebben Roy en ik hem benaderd voor de oprichting van een nieuw project. Onlangs hebben we dus onze krachten weer gebundeld middels Tanist! Wij zullen een aantal nummers die wij voor Noctumbre geschreven hebben een Tanist jasje aandoen. Doch zal het allemaal verfrissend en nieuw zijn, h.e.e.a. volgens het concept wat men al van Noctumbre gewend was.

Op onderstaande links kun je een aantal (demo) nummers vinden en downloaden die wij tijdens de Noctumbre periode hebben geschreven. Zo vind je daar bijv. Emptyness (folkloristisch), dit nummer zullen we waarschijnlijk in de dezelfde staat laten. Tanist, een akoestisch sfeer nummertje wat we voorlopig zo hebben genoemd. Dead Emotion, dit nummer is gebaseerd op een hele oude riff uit de periode dat ik Pepijn ontmoette ±1993. Vervolgens tref je nog Passion of a Beast en Mourning After aan. Waarschijnlijk gaan we hier met Tanist niks mee doen. Overigens waren deze ten tijde v/d rehearsal opname niet ingezongen, maar Roy heeft er al wel titels en teksten voor.
Ik hoop dat men de nummers wil beluisteren en ons eventueel wil contacten over hoe men ze vindt. Alvorens we een full lenght album gaan opnemen moeten we eerst nog een hoop nummers erbij arrangeren. Wellicht dat we tussentijds wel een promo/demo CD van boven staande nummers uit brengen! We houden jullie op de hoogte.

Groeten,

Jeroenymus.

http://stage.vitaminic.nl/main/tanist2/
http://stage.vitaminic.nl/main/tanist2/biography
http://stage.vitaminic.nl/main/noctumbre3/albums/,11934