Summer Breeze 2018: biertjes nippen met Behemoth en vlog met Fractured Insanity

Afgelopen weekend was Zware Metalen-redacteur Kris op het Summer Breeze festival in Duitsland voor een uitgebreid verslag. Naast overladen te worden met geweldige optredens, sprak hij met Fractured Insanity, de enige aldaar spelende band afkomstig uit Nederland of België, en Behemoth over het bier dat voor de band gebrouwen is.

Biertjes nippen met Behemoth

Of Kris op donderdag 16 augustus tussen de optredens door even een paar biertjes wilde komen doen met Behemoth backstage. De wereldberoemde black-/deathmetalband heeft namelijk samen met de Poolse brouwerij Perun acht bieren gebrouwen en vier hiervan waren te beproeven op het festival. “Dit zijn kwaliteitsbieren voor fijnproevers. Dat was onze grote zorg, want ik zal ze niet noemen, maar de bieren van onze collega-metalbands vind ik niet bepaald lekker”, begint frontman Nergal. “We doen dit naar aanleiding van ons aankomende album I Like You At Your Darkest dat je in september mag verwachten.”

In een kort nagesprek met onze reporter gaf een duidelijk enthousiaste zanger meer toelichting: “Ik bezorgde de brouwerij namen en graphics. Op basis daarvan brouwden zij een passend type bier en smaak. Mijn persoonlijke favoriet is de Fenix, een lager met sterke smaak die niet zo zwaar is. Ik heb dan ook kanker gehad, he”, grijnst hij en weg was Nergal. Bassist Tomasz Wróblewski verschilt van mening: “Doe mij maar de Sacrum, een Belgian pale ale met veel mout en hop in de smaak.” Meteen kent u ook onze favoriet. Nergal had wel nog een waarschuwing: “Dit zijn zware jongens, laat die lekkere smaak je niet misleiden. Drink er drie en these suckers will fuck you up.

Vlog met Fractured Insanity

De brute deathmetalband Fractured Insanity staat als enige Nederlandse of Belgische band op het Duitze gigantenfestival. Kris sprak af met de band na afloop van hun optreden om te vragen naar de bevindingen:

 

Fractured Insanity & ZM op Summer Breeze 2018

Zware Metalen-redacteur Kris is voor een festivalverslag op Summer Breeze 2018 en sprak daar met Fractured Insanity, de enige aldaar spelende band uit België en Nederland, over hun optreden!

Posted by Zware Metalen on Sunday, 19 August 2018

 

Summer Breeze 2019

Nu de editie van 2018 achter ons ligt, zijn de data van volgend jaar alvast bekendgemaakt. Summer Breeze 2019 vindt zoals altijd plaats in Dinkelsbühl van 14 tot en met 17 augustus.

Links: