Streep door Antwerp Metal Fest 2022

Antwerp Metal Fest heeft aangekondigd geen echte editie aan te kunnen bieden in 2022. De reden is de grote hoeveelheid onzekerheid die er op dit moment is omtrent het organiseren van evenementen. Dat het festival niet door kan gaan is geen reden voor de organisatie om stil te zitten. Dit jaar zullen er een aantal kleinere evenementen plaatsvinden zoals een zaalshow, optredens en een metalparty op het Zomerpark. Het Antwerpse festival hoopt in 2023 in normale vorm terug te kunnen keren naar het Bouckenborghpark.

 

Statement vanuit Antwerp Metal Fest:

Beste AMF supporter en Early Eagle houder, 

Ondertussen hebben we je al twee jaar moeten teleurstellen en ook voor 2022 kunnen we je jammer genoeg geen echt Antwerp Metal Fest bieden.  Een festival organiseren kost veel energie en geld. Door het aanslepen van de COVID-pandemie ontbreekt het ons momenteel aan beiden. We hebben in de afgelopen maanden geprobeerd om een begin te maken met de organisatie van een festival. Onduidelijkheid over hoe mei 2022 er uit zal zien qua regels zorgt dat we het moeilijk vinden om voor het derde jaar op rij energie te steken in de organisatie van een festival dat misschien niet kan doorgaan of waarbij zoveel extra regels komen kijken dat de sfeer weg is. 

Daarbij kwam de moeilijkheid om headliners te vinden die we konden boeken zonder grote voorschotten te betalen, die veel risico inhielden voor een vzw die ondertussen al twee jaar weinig inkomsten heeft gehad. Daarom hebben we besloten om in 2022 geen groot festival te organiseren.  

We willen er zelf alles aan doen om in 2023  terug een echt Antwerp Metal Fest te organiseren, maar tegelijkertijd willen we ook geen beloftes maken waar we zelf niet alles in handen hebben om ze waar te maken. (wie weet welke varianten er nog op Omikron volgen, Phi, chi, Slayer, Megadeth, …) 

Wat kunnen we jullie wel beloven: 

We organiseren in 2022 weer een aantal kleinere events. De exacte data zijn nog niet allemaal bekend, daar zijn we volop mee bezig. 

Staan op de planning: een zaalshow, optredens en een metalparty op het Zomerpark, een klein festivalletje op het terras van JC Bouckenborgh en nog een paar andere metal gerelateerde ideeën die momenteel nog iets vager zijn 😊 

Wat met je Early Eagle 2020? 

Om jullie toch nog waar voor jullie geld te geven kunnen jullie je Early Eagle inwisselen als inkomticket voor een van deze events. We verrekenen de inkomprijs en vullen de waarde van je ticket aan met drankbonnen voor het event. 

Kom je bijvoorbeeld naar een zaalshow waar we € 10 inkom vragen? Dan geldt je Early Eagle als inkom ticket en krijg je bij aankomst drankbonnen ter waarde van € 35 

Zo kunnen wij jullie toch nog iets bieden en zorgen we dat we voor 2023 terug met een goede moed aan een nieuw festival kunnen werken. 

Hou je liever je Early Eagle bij voor AMF 2023 dan kan dat ook. 

ANTWERP METAL FEST CREW

Links: