Start inschrijving 11e editie Rob Acda Award en Rob Acda Foto Award 2005 – 2006

Start inschrijving 11e editie Rob Acda Award en Rob Acda Foto Award 2005 – 2006

Het Patronaat in Haarlem start op maandag 3 oktober 2005 met de inschrijfperiode voor de Rob Acda Award en de Rob Acda Foto Award 2005 – 2006. De inschrijfperiode zal sluiten op vrijdag 28 oktober 2005. De Rob Acda (Foto) Award is al voor de 11e keer hét platform waar beginnende bands en (pop)fotografen een kans krijgen zichzelf te presenteren voor een (groot) publiek. Inschrijfformulieren en reglementen zijn te vinden op www.patronaat.nl.

De Rob Acda Award is een popconcours voor beginnende bands uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen de mogelijkheid om voor een (groot) publiek op te treden en bekendheid te verwerven. Uit alle inzendingen worden, door een professionele selectiecommissie, 24 bands gekozen om te strijden voor deze felbegeerde prijs. Inschrijven kan t/m 28 oktober 2005. De Rob Acda Award bestaat uit 4 voorronden en een finale. De voorronden vinden plaats op 25 november 2005, 23 december 2005, 20 januari 2006, 17 februari 2006. De finale zal plaatsvinden op 31 maart 2006. De jury van de RAA bestaat uit een zorgvuldig geselecteerd team professionals met o.a. popjournalisten, programmeurs van podia, vertegenwoordigers uit de platenindustrie en muzikanten.

De Rob Acda Foto Award is een competitie waar beginnende fotografen hun eigen visie op popfotografie kunnen laten zien aan een (groot) publiek. Uit alle inschrijvingen worden vier fotografen geselecteerd. Elke voorronde van de Rob Acda Award gaat één van de fotografen de strijdende bands fotograferen.

Het prijzenpakket voor de eerste prijswinnaar van de Rob Acda Award zal bestaan uit een fotoshoot van de band, het openingsoptreden van Bevrijdingspop 2006, het openingsoptreden van Indian Summer Festival, een finaleplaats op Noord-Hollands Glorie 2006, twee dagen studiotijd bij Studio Zeezicht, waardebonnen van Music Maniacs en korting op materiaalhuur bij Showrent. Het prijzenpakket voor de tweede prijswinnaar zal bestaan uit het verzorgen van het voorprogramma van Patronaat, een optreden op het Visbakfestival, oefenruimte bij DaisyBell, waardebonnen voor Music Maniacs, korting op materiaalhuur bij Showrent. Het prijzenpakket voor de derde prijswinnaar zal bestaan uit een optreden in Café Studio, oefenruimte bij DaisyBell, waardebonnen van Music Maniacs, korting op materiaalhuur bij Showrent. De grootste prijs die er voor de bands te winnen valt, het doel van alle prijzen tezamen, is het krijgen van naamsbekendheid.

Het prijzenpakket (eerste prijswinnaar) bestaat uit een maand expositieruimte bij het ABC-Architectuurcentrum, een opdracht voor FRET magazine, een opdracht voor LiveXS Popmagazine, een artikel in uitgaanskrant Luna en foto-afdrukken van Coloron.

Voor vragen, opmerkingen en informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de Rob Acda (Foto) Award 2005 – 2006: Ineke Bloem Tel. 023 – 517 50 56 E-mail: raa@patronaat.nl

bron persbericht Patronaat