Soloproject Ville Laihiala (Sentenced)

Soloproject Ville Laihiala (Sentenced)

Het lijkt wel een plaag tegenwoordig zoveel bandleden die soloprojecten opstarten. Maar Poisonblack is anders. Het is geen donkere huilende Gothic band of een project opgezet om de tijd door te komen tussen de opnamens van de “hoofdband”.
Nee Poisonblack is een volwaardige band.
Na 17 jaar gitaar spelen vond Ville het weleens tijd om zijn kunsten als gitarist uit te proberen. Samen met een paar goede vrienden richtte hij Poisonblack 2 jaar geleden op. De vrienden delen meer dan ervaring in diverse bands, ze hebben ook dezelfde visie over hun muziek.
“When we produced the album together it was like he could read my mind”, herrinerd Ville Laihiala zich.

Omdat hij zich volledig wilde toeleggen op gitaar is de zang bij Poisonblack in handen van J.P. Leppäluoto van Charon. “I knew his voice would fit perfectly and add a certain kind of dark yet melodic feeling to our music.”

Op de vraag waar de texten over gaan antwoord Ville lachend: “The main theme of the album is lust & addiction – for life, sex, fire, death… Let’s say I took a trip inside my head and danced with the demons inside of it…”.

Zoals we op 8 november al melde is het debut album Escapexstacy klaar en staat de release geplant voor eind Februari 2003. De artwork en foto’s zijn van de hand van Sentenced-drummer Vesa Ranta, die al eerder de artwork voor Sentenced succesvolle album The Cold White Light voor zijn rekening nam.

Kortom Poisonblack kan je gerust een serieus side-project noemen.


Tracklisting “Escapexstacy”:

01. The Glow Of The Flames

02. Love Infernal

03. The State

04. All Else Is Hollow

05. In Lust

06. The Exciter

07. Lay Your Heart To Rest

08. With Her I Die

09. Illusion/Delusion

10. The Kiss Of Death


Line-Up:

Ville Laihiala – lead & rhythm guitars, backing vocals

J.P. Leppäluoto – vocals

Janne Kukkonen – bass



Session-musicians:

Tarmo Kanerva – drums

Marco Sneck – keyboards



Meer informatie is terug te vinden op: www.poisonblack.com



bron: CenturyMedia