Soilwork heeft nieuwe gitarist

Soilwork heeft nieuwe gitarist

Het Zweedse melodieuze metalkanon dat Soilwork heet heeft een opvolger gevonden voor medestichter Peter Wichers, die eerder dit jaar voor de tweede keer uit de band stapte. Het is hun longtime friend David Andersson geworden. Hij vergezelt de band al sinds 2006 op tour en stond tijdens het festivalseizoen van 2011 al mee op het podium.Hij speelt ook bij het vrij onbekende Night Flight Orchestra.

Soilwork-DavidAndersson

“David is ontzettend leuk gezelschap en een kick ass gitarist”, weet zanger Björn Strid. “Dankzij het jarenlange touren dat we met hem gedaan hebben weten we gewoon dat hij de geknipte persoon is om Peter te vervangen. Het voelt als een natuurlijke overgang.” Björn wil ook nog wat kwijt over dat tweede vertrek van Peter Wichers. “Dit is zowel voor hem als voor Soilwork beter. Wij moeten heel veel touren en dat kan hij gewoon niet opbrengen. We danken hem voor alles wat hij voor ons gedaan heeft en wensen hem oprecht het allerbeste.”

Wie ooit al met Björn gepraat heeft, weet dat hij een echte flapuit is en dus vertelt hij tot slot ook al wat over de nieuwe plaat, waaraan ze druk aan het schrijven zijn. “We werken ons de naad uit het lijf om dat ding af te krijgen. Hij zal fantastisch worden, de ideeën en songs volgen elkaar waanzinnig snel op! Over de muzikale richting kan ik met zekerheid zeggen dat je verpletterende, energierijke en in-your-face metal mag verwachten.” Dat negende album zal The Living Inifinite heten en heeft nog geen releasedatum.

Links:

Soilwork heeft nieuwe gitarist

Soilwork heeft nieuwe gitarist

Het Zweedse Soilwork heeft in de persoon van Daniel Antonsson een tweede gitarist toegevoegd aan de line-up. Antonsson

is afkomstig van Dimension Zero en Pathos en is de opvolger van Peter Wichers. 

Daniel 

Antonsson

Links:

  • Soilwork Homepage
  • Soilwork MySpace