Smelne Alternative een uur langer

Smelne Alternative, het leukste radioprogramma van Smelne FM, duurt voortaan een uur langer én houdt zich niet langer aan de regel dat de muziek vanaf het jaar 2000 moet zijn. De nieuwe programmering gaat morgen, woensdag 3 maart, in. 

De drie uur over de betere muziek worden voortaan als volgt verdeelt:

20:00 – 21:00 uur: Addictive Progressive

Tussen 20:00 en 21:00 uur hoor je de beste progressieve rock. Verwacht een keur aan progressieve stijlen, van de jaren ’60 tot heden, van Genesis tot Frank Zappa, van Van der Graaf Generator tot Steven Wilson en alles daar tussen in. Het laatste gedeelte van het uur is er vooral aandacht voor de progressieve metal, met artiesten als Dream Theater en Soen.

21:00 – 22:00 uur: The Metal Meltdown

Van Immortal naar Judas Priest en terug. Alles is mogelijk, zolang het maar binnen de grenzen van de metal (en hardrock) past. Eén ding is zeker, je hoort gegarandeerd het allerbeste wat de diverse metalgenres te bieden hebben. Daarnaast hoor je in dit uur ook de ‘Zwaar Aanbevolen’: de een wekelijkse tip van Zware Metalen.

22:00 – 23:00 uur: Het Dode Uur

De woensdagavond eindigt grimmig, goor en keihard. Duistere death metal, sombere doom en opgefokte thrash denderen door je speakers. Van de agressieve tonen van Kreator schakelen we in een ruk door naar de demonische death metal van Morbid Angel, om even later tot rust te komen met de tonen van een doomy cultband als Winter. Er zijn slechts twee eisen: het moet extreem zijn en de vocalen moeten rauw bulderen. Extremer wordt het niet!

Smelne Alternative is elke woensdag te luisteren en daarna terug te beluisteren.

Links: