Sammy Hagar hekelt David Lee Roth.. nog maar eens

Nee we zijn geen roddelmagazine en ruzies tussen ‘celebs’ en ‘stars’ interesseren ons zowat evenveel als Gary Holt met de Kardashians bezig is, maar als die vete zich nu afspeelt tussen twee voormalige frontmannen van een legendarische hardrockband kunnen we er wel eens over berichten.

Sammy Hagar – van 1985–1996 en 2003–2005 zanger bij Van Halen – haalde namelijk nog eens ouderwets zwaar uit naar zijn voorganger (en ergens ook weer opvolger) David Lee Roth. Het is bekend dat de twee heren elkaar niet bepaald kunnen luchten. Toch zie je het niet alle dagen dat er zo met modder wordt gesmeten. Of moet ik zeggen bakstenen? Want dit moet toch aankomen..

In een interview met het Braziliaanse Inside With Paulo Baron liet Hagar zich namelijk helemaal gaan toen het onderwerp Roth werd aangesneden. Toen hem werd gevraagd wat de grootste verschillen waren tussen hemzelf en Roth kon men evengoed op een gong slaan want Hagar ging direct in de aanval. We parafraseren hier even, maar Hagar noemde Roth een poseur die gewoon één en al show is. Hagar vindt het beschamend om Roth bezig te zien. Zijn dansjes, zijn zang, zijn podiumprésence.. werkelijk alles moest eraan geloven. Uiteraard stelde Hagar zichzelf daar tegenover als een frontman die wél geeft om zijn publiek en zijn eigen imago. Hagar vindt het naar eigen zeggen belangrijk om het publiek gelukkig te maken en vindt – verrassing – dat Roth hier helemaal niet mee bezig was. Roth’s gedrag entertainde Hagar wel. Hij vond het altijd leuk om Roth “domme dingen” te zien doen. Roth zou een personage spelen aldus Hagar, hij speelde iemand die hij helemaal niet was. Dit uiteraard in tegenstelling tot hemzelf.

Lelijk met modder smijten dus, maar waarom daar stoppen moet Hagar gedacht hebben, want hij schakelde hierop nog een versnelling hoger. Hagar beweerde in het interview dat Roth heel eenzaam moet zijn omdat hij nooit relaties met vrouwen zou hebben, geen kinderen heeft en oh ja, Roth zou nog eens lelijk verouderd zijn en zijn stem is lang niet meer wat het geweest is.

Ergens rond dit punt moet Hagar beginnen beseffen zijn dat zijn woorden snel de wereld zouden rondgaan want hierop probeerde hij nog een half kleverige pleister op de etterende wonde te plakken. Ineens was Roth “belangrijk voor Van Halen” en wilde Hagar naar eigen zeggen niets doen of zeggen om de goede naam van de band te beschadigen. David Lee Roth werkte mee aan die goede naam en dat wil Hagar niet afbreken. Hoe lief van hem.

Hagar wil eigenlijk maar één ding en dat is dat Eddie Van Halen – waar hij ook niet altijd even goede vriendjes mee was – de geschiedenis zou ingaan als een legende en dat deze het respect zou krijgen dat hij verdient. Dit kan, aldus Hagar, alleen door positief te zijn over het verleden. Vreemd. Dus we negeren gewoon alles wat hij hiervoor over Roth zei?

We zullen nooit weten wat er echt tussen deze twee heren is gebeurd. Twee hanen op één erf zullen altijd en overal wel voor problemen zorgen. Feit is wel dat zowel Roth als Hagar nu niet bepaald bekend staan als makkelijke karakters. Gegarandeerd vuurwerk met andere woorden.