Sabaton komt met single Soldier of Heaven

De Zweedse heavy metal band Sabaton heeft de tweede single van het aankomende album The War To End All Wars gereleased. Het nieuwe nummer heet Soldier Of Heaven.

Soldier Of Heaven gaat over de soldaten die in de Eerste Wereldoorlog de grensposten bewaakte hoog in de bergen in het Alpengebergte. Op 13 december 1916 (White Friday) ontstond er een lawine op de berg Marmolada in Noord-Italië. Om half zes ‘s ochtends kwam er meer dan 200.000 ton (circa één miljoen kubieke meter) aan sneeuw en ijs naar beneden gestort, rechtstreeks op de houten gebouwen waar de soldaten verbleven. Hierbij kwamen 270 soldaten om. Andere Italiaanse en andere Oostenrijks-Hongaarse posities werden op dezelfde dag ook door lawines getroffen waarbij honderden doden vielen. Beide partijen vuurden volgens sommige rapporten met opzet granaten in de verzwakte sneeuwlagen met als doel de vijand te begraven onder de sneeuw. Tot op de dag van vandaag liggen de soldaten die in deze periode om kwamen in de bergen onder de sneeuw begraven. Hoeveel slachtoffers er gevallen zijn op White Friday ten gevolgen van de lawines is niet exact bekend. Maar met schattingen tussen de tweeduizend en de tienduizend slachtoffers is het de op één na dodelijkste (geregistreerde) lawinegerelateerde ramp ooit.

Band manager en bassist Pär Sundström over Soldier Of Heaven:

“We hebben Christmas Truce al uitgebracht en hier komt nog een nummer dat de diversiteit van het nieuwe album laat zien. In de vroege luistersessies van het nieuwe album werd dit door de meeste mensen opgemerkt als een topnummer en we weten dat dit een krachtig meezing nummer zal zijn op de toekomstige concerten. Dus bestudeer de teksten, ga naar een show en zorg ervoor dat je in de tussentijd corona uitroeit!”

Het nummer werd gepresenteerd met een videoclip waarop de bandleden te zien zijn in de sneeuw op de bergtoppen. Naast de videoclip is er ook een lyrics video gepubliceerd. Beide video’s zijn hieronder te bekijken. Op 4 maart wordt het volledige album uitgebracht.

Links: