Sabaton brengt single The Unkillable Soldier uit

De Zweedse heavy metal band Sabaton heeft een nieuw nummer uitgebracht getiteld The Unkillable Soldier. Het nummer is onderdeel van het aankomende album The War To End All Wars dat wordt uitgebracht via de Duitse platenmaatschappij Nuclear Blast Records.

Het nummer gaat over Sir Adrian Carton De Wiart. Een soldaat die in de Tweede Boerenoorlog in Zuid-Afrika, de Eerste en Tweede Wereldoorlog heeft gevochten. Tijdens deze oorlogen overleefde hij een vliegtuigcrash en verloor hij een oog en een hand. Ook had hij schotwonden op zijn hoofd, buik, heup, been, enkel en oor. Daarom de naam Unkillable Soldier (Niet te doden Soldaat). Zijn hele leven stond in het thema van oorlog. Voordat hij stierf op 83-jarige leeftijd in 1963 sprak hij de woorden: “Eerlijk gezegd heb ik genoten van de oorlog“.

The Unkillable Soldier is de derde single van het aankomende album The War To End All Wars. Eerder bracht de band de nummers Christmas Truce en Soldier Of Heaven al uit. Beide met een eigen videoclip. Voordat het album op vier maart helemaal wordt uitgebracht wordt er nog één nummer meer onthuld. Welk nummer dit zal zijn is nog niet bekend.

 

Bassist Pär Sundström over The Unkillable Soldier:

Het verhaal van Sir Adrian Carton De Wiart vertegenwoordigt Sabaton in veel opzichten. Vooral omdat ook hij nooit opgaf, ondanks hetgeen hem werd aangedaan. We werden echt gegrepen door het leven van dit interessante personage dat ‘enjoyed the war’. Dit nummer is een episch anthem; een eerbetoon aan deze oorlogsheld.

 

The Unkillable Soldier werd gepresenteerd met een spectaculaire muziekvideo waarin Indy Neidell (bekend van het Sabaton History kanaal) de rol van Adrian Carton De Wiart op zich neemt. De muziek is gemaakt door zanger en frontman Joakim Brodén. De tekst is ook geschreven door Joakim, samen met bandmanager en bassist Pär Sundström.

De Zweedse band is dit jaar op zondag 19 juni te zien als headliner op Graspop. Hier vervangen ze de plek van Aerosmith die zijn zomertournee moest afzeggen. Dit is een exclusieve Benelux show van Sabaton in 2022 aangezien de drie optredens die voor volgende maand gepland stonden zijn uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

 

Links: