Rötting Toet Fleisch is terug

Na vijftien jaar relatieve stilte is Rötting Toet Fleisch opnieuw actief. De Belgische band uit Zottegem draaide naar eigen zeggen dol gedreven enerzijds de Covid-lockdowns en anderzijds de profetieën van een Oranje aap aan de andere kant van de oceaan. Daarom beslisten de heren Röttighaerdt en Sluize om 15 jaar na de initiële oprichting van Rötting Toet Fleisch het ultieme cadeau te schenken aan de lokale schare fans … Het miserabele jaar 2020 zou euforisch worden afgesloten en 2021 al headbangend en vrolijk brullend ingezet.


Rötting Toet Fleisch doet het verder naar eigen zeggen met de legendarische gorgelgeluiden van iconische voorbeelden als Rompeprop, Gut en consoorten, in het achterhoofd compos(t)eerde Sluize de botte bijl groove op de oefengitaar van zijn dochter, spuugde Röttighaerdt zijn vervloekende doodsrochels in het rond en voorzag majoor Velsplijter de brok herrie van de vuist in uw gezicht. Corona Blues was geboren …

Rötting Toet Fleisch is ontstaan voor én achter de toog van het naar verschaald bier meurende café Barsjok in Zottegem en kende al snel een grote populariteit in de lokale hardere metalen scene, zonder maar één noot te hebben gespeeld of opgenomen. De release van Corona Blues zorgt dan ook merkwaardig genoeg voor het onverhoopte eerste muzikale wapenfeit van de heren in hun vijftienjarig bestaan. De hordes verzuurd ruikende en afgewassen black logo T-shirts krijgen op deze manier een hernieuwde bestaansreden en de cultwaarde ervan kan niet worden overschat.

Benieuwd of Rötting Toet Fleisch in 2021 niet enkel als een bierbakken winnende quizploeg zal aantreden, maar ook opnieuw zal verrassen met extra materiaal en wie weet, een eerste live concert. Ze mogen dan al prat gaan op hun no-budget en huis-tuin-keuken opname-aanpak, Corona Blues en de fanatieke aanhang lijken een garantie op een kort maar krachtig gore-grind headbangfeestje.

Rötting Toet Fleisch is:
Röttighaerdt Doodsrochel: vervloekingen en verrottend opzweepgedrag
Sluize Beenmergzaag: botte bijl compos(t)itie en 6-snaren wurgspel
Opoe Doodvelmasker: Tomahawk 6- (in) string schuurwerk
DT Schedelbreker: doodskamer- en sloophamer groove
Majoor Velsplijter: bottengeknak en gortig slagerwerk
MC Venijninjecteur: precisie vinyl snij- en naaiwerk

Link: