Robb Flynn gaat Snoop Dogg coveren

De titel is meer dan een ordinaire clickbait want het is namelijk echt waar. Robb Flynn, de charismatische frontman van Machine Head, gaat een soloalbum uitbrengen dat vooral uit covers zal bestaan.

Naast voor de hand liggende covers uit de metalwereld – er is sprake van enkele thrash metal en rock klassiekers – kijkt Flynn ernaar uit om in zijn geheel eigen stijl bekende hiphop-nummers te brengen. In een interview met Full Metal Jackie liet Flynn onder meer vallen dat hij graag Snoop Dogg zou willen coveren. Flynn’s platenmaatschappij Nuclear Blast zou alvast laaiend enthousiast zijn over het hele idee.

Het hele concept van covers spelen zou ontstaan zijn op Flynn’s verjaardagsfeestjes. Hij bezit namelijk zijn eigen opnamestudio en daar werd op zulke momenten vaak gebruik van gemaakt. Met bevriende, bekende muzikanten werd dan wat gejamd en het resultaat was steevast een verzameling leuke, ongedwongen coversongs. Deze wil Flynn nu in een albumvorm gieten, mét die bekende collega’s.

Wij van Zware Metalen kijken hier alleszins zwaar naar uit! Er is echter nog geen datum bekend waarop dit album zou worden uitgebracht. Momenteel werden er nog maar vijf nummers opgenomen, dus het kan nog wel even duren.

Machine Head
Nuclear Blast