Rob Gee op de vuist tijdens Sensation Black

Rob Gee op de vuist tijdens Sensation Black

Putrescent meldde ons via de nieuwssubmit het volgende:

Een bezoeker van dancefeest Sensation Black in de ArenA in Amsterdam is in de nacht van zaterdag op zondag in gevecht geraakt met Rob Gee en zijn bandleden (van o.a. Slipknot en Biohazard) die op dat moment een optreden gaven. De feestganger wist het podium te beklimmen waarop de artiest zich zodanig bedreigd voelde, dat een flinke vechtpartij tussen de ‘indringer’ en de Amerikaanse bandleden ontstond. Dat maakte de politie zondag bekend.

Nadat de jongen van het podium was gezet, deed hij aangifte bij de politie. Die hield Gee en een ander bandlid aan en legde ze een boete van 2500 euro per persoon op. De bezoeker komt er ook niet zonder gevolgen van af. Hij krijgt binnenkort een dagvaarding toegestuurd en zal zich waarschijnlijk bij de rechter moeten verantwoorden, liet de politiewoordvoerder weten.

Volgens de Nederlandse promoter van Gee ontstond de vechtpartij rond 02.00 uur, vlak voordat hij aan zijn jaren 90 hit XTC, You Got What I Need begon. Dat nummer haalde hij uiteindelijk niet meer. De jongen heeft Gee een klap tegen zijn hoofd gegegeven, aldus de promotor. Voorafgaand aan het incident klonk in de zaal al enig boe-geroep en gooiden bezoekers met bier. Vermoedelijk pikten de feestgangers het optreden niet, omdat Gee en zijn band teveel rock speelden.

Gee reageerde zondagmiddag gelaten op het incident:

Die jongen stormde het podium op en viel me aan. Ik moest meteen aan de moord op mijn vriend en voormalig Pantera-gitarist Darrell Abbott denken. Die werd op het podium neergeschoten door een bezoeker van een concert.

Bron: www.telegraaf.nl