Richie Faulkner (Judas Priest) komt met update

Richie Faulkner blijkt de dood ternauwernood te hebben ontlopen. De gitarist heeft een adembenemende update gegeven over zijn situatie:

‘Ik ben altijd dankbaar geweest voor de kansen die ik kreeg. Ik heb mezelf altijd beschouwd als DE meest gelukkige man ooit om mijn favoriete muziek, met mijn favoriete band, te kunnen spelen voor mijn favoriete mensen over de hele wereld.

Vandaag alleen al dit kunnen typen is het grootste geschenk van allemaal.

Als ik naar de beelden van het Louder Than Life Festival in Kentucky kijk, zie ik in mijn gezicht de verwarring en angst die ik voelde tijdens het spelen van Painkiller, toen mijn aorta scheurde en bloed in mijn borstholte liep.

Ik had wat mijn dokter noemde een aorta-aneurysma en een complete aortadissectie. Van wat mijn chirurg mij heeft verteld, komen mensen met deze aandoening meestal niet levend in het ziekenhuis.

Ik werd naar het nabijgelegen Rudd Heart & Lung Center gebracht en ging snel naar wat een spoedoperatie van 10,5 uur bleek te zijn. Vijf delen van mijn borst werden vervangen door mechanische onderdelen… Ik ben nu letterlijk gemaakt van metal…

Het had allemaal zo anders kunnen aflopen – we hadden die avond maar een uur set vanwege het optreden van Metallica na ons – en wat bij me opkomt: was als het een volledige set zou zijn geweest, zou ik dan hebben gespeeld tot de totale ineenstorting…? Als het niet was gebeurd in zo’n hoge adrenaline-situatie, zou mijn lichaam dan lang genoeg door hebben kunnen gaan om het ziekenhuis te bereiken…?

Het hart- en longcentrum was 6,4 kilometer verwijderd van de locatie van het optreden. Als het verder weg was geweest…

We kunnen onszelf altijd gek maken met deze dingen, maar ik leef gelukkig nog. Wat de omstandigheden ook zijn, als ik naar die beelden kijk, is de waarheid, wetende wat ik nu weet, dat ik een stervende man zie…

Ik ben tot tranen geroerd door de steun van vrienden, familie, mijn fantastische band, crew en management en ook aan de fans die me de afgelopen week video’s en berichten van liefde en steun gestuurd. Ik dank jullie allemaal heel erg en hoewel er een herstelweg  voor me ligt, zijn jullie, zodra ik weer aan de slag kan, die eerste die het weten en gaan we weer op pad!

Nog een laatste ding. Dit kwam voor mij totaal uit de lucht vallen. Ik heb geen historie met een slecht hart, verstopte slagaders en dergelijke. Mijn punt is dat ik niet eens een hoog cholesterolgehalte heb en dat dit toch zomaar het einde voor mij had kunnen zijn. Als je jezelf kunt laten controleren, doe het dan alsjeblieft voor mij.. ‘

[29-9-2021]:

De spoedopname van Richie Faulkner bleek niet voor niets: de gitarist heeft direct een spoedoperatie aan zijn hart ondergaan. De operatie was een succes: Faulkner is stabiel en komt bij van alle ontwikkelingen. Zo stond hij 26 september nog op het podium, werd hij een dag later opgenomen en weer een dag later geopereerd.

[28-9-2021]:

Judas Priest heeft de Amerikaanse tour moeten uitstellen wegens een medische oorzaak. Opmerkelijk genoeg is het de benjamin van de band met problemen: gitarist Richie Faulkner is met ernstige hartproblemen opgenomen in het ziekenhuis. De tour van Judas Priest met Sabaton in het voorprogramma was 8 september gestart en zou doorlopen tot 5 november.

Link: