RATM-gitarist Tom Morello brengt solo-album uit

Fans wachten al jaren op een terugkeer van Rage Against The Machine. De Californische funkmetalband kwam in 2019 terug samen na jaren van inactiviteit, maar toen sloeg Corona ineens ongezien hard toe en was er van een tour plotseling geen sprake meer. De fans hebben nu echter iets om naar uit te kijken want Tom Morello, de gitarist van de band, brengt in oktober een solo-album uit.

Geen paniek, Morello gaat dit album niet zelf inzingen. De man kent gelukkig zijn eigen beperkingen. Nee, hij trommelde een hele Champions League aan gastmuzikanten op om dit album mee op te nemen. Zo zouden onder andere Bring Me The Horizon, Bruce Springsteen, Eddie Vedder, Chris Stapleton en zelfs Damian Marley hun medewerking hebben verleend. Je raadt het al, het album zal moeilijk op één genre vast te pinnen zijn. Morello wil naar eigen zeggen namelijk alternatieve en elektronische muziek samenbrengen.

Om het album alvast te promoten bracht Tom Morello een cover van AC/DC’s Highway To Hell uit. Bruce Springsteen en Eddie Vedder van Pearl Jam verzorgden voor dit nummer de vocalen. Nooit gedacht deze twee samen op één nummer te horen zingen..

Link: