Queensrÿche in De Effenaar

Queensrÿche in De Effenaar

Liefhebbers van stevigere rock en metal weten Queensrÿche waarschijnlijk wel op waarde te schatten. Live is de Amerikaanse band in ieder geval spectaculair. Op woensdag 15 augustus komen ze naar de Effenaar in Eindhoven voor één van de twee shows die de band in de Benelux geeft.

Queensrÿche maakte in de jaren tachtig furore met melodieuze, verhalende metalsongs. De albums Operation: Mindcrime en Empire zijn ware klassiekers waarop de band, onder leiding van de charismatische en theatrale frontman Geoff Tate, de rock- en metalwereld inpalmde. Achttien jaar na het ongekende succes van Operation: Mindcrime, volgde een misschien net wel zo succesvolle opvolger van deze conceptplaat: Operation: Mindcrime II.

Met vier van de vijf originele bandleden (onder wie Geoff Tate, die nog altijd een ongekend krachtige én hoge stem heeft), blijkt Queensrÿche nog steeds in bloedvorm. Het dubbele live-album Mindcrime at the Moore, dat vlak voor dit optreden verschijnt, is een verre van stille getuige van het feit dat men live nog genoeg te vertellen heeft!

De band doet deze zomer twee shows in de hele Benelux, waarvan één in de Effenaar, dus zorg dat je erbij bent! Het concert gaat plaats vinden op woensdag 15 augustus, aanvang 20:00 in de grote Zaal van De Effenaar in Eindhoven. Kaarten kosten 39 euro in de voorverkoop en 42,50 euro aan de deur.

Link: