Project Infernorama [Update]

Project Infernorama

Big boy heeft ons gemeld dat binnenkort begonnen wordt met het opnemen van de zangpartijen van het project Infernorama. Dit project is een kindje van To Elysium gitarist Mannie van Oosten. Naast To Elysium leden werken aan dit project oa. mensen uit Epica, The Wounded, Autumn en The Monolith Deathcult mee, en ex-leden van Altar en Within Temptation. Manny schat dat het project in maart klaar is. Met name de mix zal nog heel wat voeten in de aarde hebben, vanwege het groot aantal deelnemende muzikanten. Gezocht wordt er tegen die tijd naar een maatschappij die dit gaat distribueren. Het project wordt door Manny omschreven als een rockopera, waarin gothic de boventoon zal voeren.

De 28 nummers die het project telt, zullen eind februari klaar zijn. De eindmix wordt volgens producer Gerlach Timmer een heidense klus, vanwege de (acht!) verschillende zanglijnen, verschillende gitaarloopjes, enz. Naast bovengenoemde mensen werkt er ook een Spaanse operazangeres mee aan Infernorama.

[Update] 07-06-2005 De teksten handelen over het altijd actuele onderwerp wereldleed. Ze schetsen het sombere beeld van de samenleving en de natuur en hoe het ooit zo ver heeft kunnen komen, maar ze zoeken ook naar oplossingen en hoop. Inmiddels kan men op de website van visionstudio vast twee nummers downloaden. Het complete werk zal na de zomer verschijnen.

[Update] 09-10-2005 Het langverwachte album, dat de titel A Symphony For The Haertless draagt, ligt sinds enkele dagen in de winkels en is sinds gisteren ook te koop bij optredens van aanverwante bands (zoals Seraphique). Manny heeft hier gedurende een jaar hard aan gewerkt en volgens enkele luisteraars mag het resultaat er wezen.

Manny  van Oosten

Via de website kun je naar drie samples van het album luisteren:

Link: Website Infernorama