Primeur: nieuwe video Morgarten

Het duurt nog even voordat Cry of the Lost, het nieuwe album van het Zwitserse black/folkmetalgezelschap Morgarten, uitkomt. 18 juni is het werkje van het kwintet pas in zijn geheel te beluisteren. Maar, met dank aan onze partner Brainstrom Festival, hebben we wél een primeur! Kijk en luister alvast naar Tales of My Lands:

Brainstorm Festival is al sinds 2008 vaste prik op de agenda van november in Gigant in Apeldoorn, met een smaakvolle verzameling aan bands op twee podia (waarvan één voor akoestische optredens), een expositie, bierproeverij en een onvermijdelijke metalmarkt. Headliner is het powermetalgezelschap Orden Ogan, maar er staat meer op het programma op 5 en 6 november.

Wat te denken van twee (!) optredens van Eric Clayton and the Nine. Op vrijdag presenteert de Amerikaan zijn nieuwe album A Thousand Scars, een dag later speelt hij een akoestische set met klassiekers van zijn Saviour Machine. Vanaf de Faeroër-eilanden komt de immer in strak pak spelende doomband Hamferð, dat nog maar nauwelijks in Nederland te zien is geweest. Morgarten neemt zowel de versterkers als akoestische instrumenten mee voor twee optredens. Vanuit Tilburg reist rijzende ster Scarlet Stories af voor de nodige dark/progressive rock.

De kaartverkoop voor Brainstorm Festival is al begonnen. Tickets kosten 26,50 euro voor vrijdag 5 november, 42,50 euro voor zaterdag 6 november of 46,50 euro voor beide dagen.

Links: