Primeur: Demonstealer laat eerste nummer van nieuw uit te brengen EP horen

Sahil Makhija is een hardwerkende individu die woont in India. Hij laat zich graag The Demonstealer noemen. Dus. The Demonstealer heeft met zijn band Demonstealer een aantal platen uitgebracht, waarvan de eerste via de maatschappij: Demonstealer Records. Aan fantasie geen gebrek.

Wat Demonstealer brengt is over het algemeen snelle technische death metal met hier en daar wat progressieve trekjes. The Demonstealer neemt de gitaar en zang voor zijn rekening. Verder heeft hij het voor elkaar om een hele rits bekende namen uit de scene op te trommelen om de rest van de instrumenten in te spelen. Zie onder:

Eugene Ryabchenko (Fleshgod Apocalypse)
Jeff Hughell (Six Feet Under)
Nick Padovani (Equipoise)
Krzysztof Klingbein (Deathspawn)
Anton Zhikharev (Gorgasm)
Simon Schilling (Marduk)
Fabio Bartoletti (Fleshgod Apocalypse)
Robin Stone (The Amenta)
Veronica Bordacchini (Fleshgod Apocalypse)

Alle gekheid op een stokje, Sahil Makhija verdient alle credits met hetgeen dat hij tracht te bewerkstelligen in een land waarvan ik alleen maar kan vermoeden hoe moeilijk het moet zijn een death metal bestaan op te bouwen. En daarbij klinkt het vrijgegeven nummer van zijn nieuwe EP genaamd The Holocene Termination gewoon erg lekker. De EP wordt in eigen beheer uitgebracht en verschijnt op 3 december 2021.

Links: