Plannen Devin Townsend

Duizendpoot Devin Townsend heeft weer aardig wat plannen op stapel. Hieronder een kort overzichtje:

Strapping Young Lad DVD
Zoals vorig jaar reeds werd gemeld werkt Strapping Young Lad al een tijdje aan de release van een DVD. Van het SYL optreden, dat op 16 januari plaatsvond in the Commodore Ballroom Vancouver, zijn video-opnames gemaakt voor deze DVD. Naast de recente live-beelden komen er ook concertopnamen en backstage beelden van de afgelopen jaren op. De DVD is bedoeld als opwarmertje voor het nieuwe SYL album, dat deze zomer wordt opgenomen.

Twee Devin-albums
Devin heeft een boel hersenspinsels van zowel het begin van zijn muzikale carrière als van de laatste jaren bijeengeraapt. De opnames worden binnenkort, in de vorm van twee cd’s, exclusief via de Hevy Devy website beschikbaar. De eerste cd (Ass-sordid II) bevat onder anderen demo’s van Devin’s oude bands Noisescapes en Grey Skies en een verzameling verloren geachte nummers. De tweede cd (Devlab) bevat een verzameling muzikale uitspattingen die Devin tijdens de afgelopen SYL tours met behulp van zijn laptop heeft opgenomen. Volgens Devin zelf niet een allerdaags schijfje en hij raad mensen dan ook met gepaste zelfspot af de plaat aan te schaffen.

Storm video
De Devin Townsend Band heeft een videoclip opgenomen voor het nummer Storm. De clip is een combinatie van live-beelden en animaties. De animaties zijn gedaan door Konrad Palkiewicz en de editing door dezelfde mensen die ook de clip voor SYL’s Relentless deden.

Gitaarboeken
Voor de gitaarspelende fans heeft Devin het plan opgevat om zijn albums in vorm van tabulatuurboeken op de markt te brengen. De boeken worden per album één voor één uitgebracht, beginnende met Ocean Machine. De boeken zullen naast de tabulatuur ook achtergrondverhalen en foto’s uit de tijd van het album bevatten. Er is momenteel nog geen zicht op wanneer de boeken verkrijgbaar zullen zijn.

Bron: Hevy Devy Records