Oproep: Metalheads vs Youtube

YouTube, je maakt er ongetwijfeld wel bijna dagelijks gebruik van. Zeer waarschijnlijk heb je, zoals wij, via dit medium vele bands of zelfs hele genres ontdekt en heeft het alleen daarom al een belangrijk plekje veroverd in je dagelijkse gang van zaken.

Maar er schuilt een duistere kant achter YouTube, waarbij veel videomakers en artiesten geregeld moeten opboksen tegen het grote monster van Google Inc., om op te komen voor de inkomsten waar zij recht op behoren te hebben. Vandaag was het Kragen Lum, de gitarist van Heathen – en tevens vervanger van Gary Holt in Exodus, wanneer hij met Slayer op pad is -, die een zorgwekkende situatie aan het licht bracht.

Zo is duidelijk geworden dat YouTube weer een nieuwe poging heeft bedacht om juist de kleinere artiesten kleiner te houden en uit te melken. Het geval is dat vanaf heden, artiesten een minimum moeten hebben van 1000 abonnees op hun kanaal om pas aanspraak te kunnen maken op financiële inkomsten. Tot hiervoor bedroeg dit ‘’slechts’’ 100. Daarnaast is er een tweede eis, die stelt dat het kanaal 4000 uur aan kijktijd moet hebben voltooid.

Juist in een genre als de metal, waar de muziek van obscure bands dagelijks bij ons de redactie passeren, is dit een nieuwe steek in de rug van de artiesten. Met dit schrijven doen we dan ook een oproep om juist nu elke band die je waardeert op te zoeken op YouTube en je te abonneren op zijn kanaal. Het kost je niks, maar als het mee kan dragen aan het overeind houden van bands, dan is het slechts een kleine moeite. Immers, alle beetjes helpen en in ruil voor die gratis streams die je horen mag, is het een respectabele groet naar de artiest. Houd het zware metaal in leven!

Link

Facebook Heathen