Oprichter Mark uit After Forever gezet

[b]Oprichter Mark Jansen uit After Forever gezet[/b]

Het onderstaande bericht is sinds vandaag te lezen op de [url=http://www.afterforever.com]officiele After Forever homepage[/url]:

[i]Onze gitarist/screamer en componist Mark Jansen zal After Forever helaas gaan verlaten. Mark en de band zijn op muzikaal vlak uit elkaar gegroeid.

Mark was een van de oprichters van en motoren achter After Forever. Wij zijn hem dankbaar voor zijn belangrijke bijdrage aan het huidige succes van de band.
We rekenen er op hem binnenkort weer als muzikale collega in een andere band op de Metal podia te zien en wensen hem veel succes in zijn verdere muzikale loopbaan.

De rol van Mark wordt, in ieder geval voorlopig, waargenomen door Bas Maas. Bas heeft ruime ervaring als gitarist in verschillende bands en is op dit moment druk bezig zich voor te bereiden op zijn eerste optreden op Leidsekade Live in Paradiso Amsterdam op 7 april a.s. [/i]

In een eerste reactie verklaart Mark zelf compleet overdonderd en verrast te zijn door dit besluit van zijn medebandleden. [i]”Vandaag heb ik te horen gekregen, als donderslag bij heldere hemel, dat ik uit After Forever ben gezet. Ze lijken onvermurwbaar en niet meer van hun standpunt af te brengen. Redenen: ik zou te veel bewegen op het podium en daardoor niet genoeg op het gitaarspel letten (dus teveel aan de show en te weinig aan het spel) en teveel contact met de fans (ze willen liever afstand bewaren klaarblijkelijk). [/i]

Bas Maas is voor de band geen onbekende daar hij al meer dan 2 jaar de vaste roadie van de band is. De eerste reacties van de fans zijn even furieus als onbegrijpend.

Maar Mark laat het er niet bij zitten: [i]”Ik wil hierbij alle fans die After Forever gesteund hebben ontzettend bedanken voor de geweldige tijd al die 7 jaren!!! Ik kom terug met een nieuwe band hoe dan ook het is alleen zo wrang als je uit je eigen band wordt geschopt. Max Cavelera en Morton Veland gingen me reeds voor.”[/i] Mark is inmiddels bezig aan een projectband met o.a. voormalig leden van Cassiopeia.

We zijn benieuwd en we houden je uiteraard van de ontwikkelingen op de hoogte..