Opening Effenaar nadert…

Opening Effenaar nadert…

Momenteel is het al een paar maanden stil rondom poppodium de Effenaar (Eindhoven). Met gerust hart kunnen we stellen dat dit de spreekwoordelijke stilte voor de storm is. De nieuwe Effenaar opent immers haar deuren in het weekend van 1 en 2 oktober aanstaande. Voor popmuziek minnend en uitgaand Nederland een zeer bijzondere happening!

Na de succesvolle afscheids-3-daagse van de oude Effenaar is halverwege juni begonnen met de sloop van de oude zaal. Deze is nu definitief verdwenen. De terrein waarop de oude zaal stond, zal straks gaan dienen als laad- en los terrein voor de nieuwe Effenaar. Het nieuwe pand is dus gesitueerd op vrijwel exact dezelfde plek als de oude Effenaar, schuin tegenover Eindhoven Centraal Station.

De nieuwe Effenaar valt te typeren als een eigenzinnig en open poppodium met een aparte maar herkenbare uitstraling. Codewoorden zijn verder: no nonsense, eigentijds, industrieel, rauw, spannend en grootstedelijk. Uiteraard met inbegrip van alle wensen en eisen die tegenwoordig worden gesteld door de bezoekers van pop/rock concerten en dance avonden.

De positie van de Effenaar is een unieke in de regio: nergens anders in het zuiden van Nederland bevindt zich een poppodium waar het “club-concept” zo hoog in het vaandel wordt gedragen. Anders dan bij menig andere concertzaal staat bij de Effenaar het totaalconcept van een uitgaans- cq. concertavond centraal: eten en kletsen in het café/restaurant, de expo van een jonge artiest bekijken, concertje pakken met de mogelijkheid te blijven dansen tot in de late uurtjes. Deze totaalbeleving wordt versterkt doordat in de Effenaar optimale servicegerichtheid in alle geledingen van de organisatie wordt doorgevoerd. Zo hebben wij een vriendelijk maar professioneel team van medewerkers, wordt er vrijwel nooit gewerkt met plastic bekers (glas is ons motto), hoeft de bezoeker van tevoren geen muntjes of bonnen te kopen, is er een uitgebreid assortiment dranken voorradig, wordt er zorggedragen voor een fraai decor en krijgen de artiesten altijd nét even die extra aandacht. Zowel bezoekers als artiesten zullen de Effenaar daardoor ervaren als prettig, gezellig en uiterst relaxed. Met als resultaat snel te zullen terugkeren naar hun geliefde poppodium. Om de show te geven óf te beleven!

Degenen die hun nieuwsgierigheid m.b.t. de Effenaar niet kunnen bedwingen, hebben geluk! Vóór de officiële opening staan er namelijk enkele Effenaar Sneak Previews gepland!


  • Op zaterdag 10 september vindt de dance sneak preview plaats. In samenwerking met Simple Festival wordt op die avond een live set verzorgd door The Youngsters (ovb) en staan Fabrice Lig en Ari Daily achter de draaitafels.

  • De concert sneak previews van de kleine zaal vinden plaats op zaterdag 10 en 17 september met respectievelijk rockfestival For Those About To Rock (10-9) en de aftrap van de landelijke Dommelsch Locals Only Tour (17-9).

  • Op vrijdag 23 september staat een concert sneak preview van de grote zaal op het programma: een show van Nederlandse metal belofte After Forever, die op deze avond tevens haar nieuwe CD presenteert, een dubbele première dus!

De openingsfestiviteiten van de nieuwe Effenaar vinden plaats in het weekend van 1 en 2 oktober. Op 1 oktober staat een groot openingsfestival op het programma, met een line-up die we nog even geheim willen houden (Red: we hebben ondertussen al wel opgevangen dat Front 242 het podium zal betreden!!!). Vervolgens staat 2 oktober in het teken van de Effenaar House Warming Party, een gratis toegankelijke “open dag” waarbij door het gehele gebouw artiesten uit de regio Eindhoven zullen optreden. Voor deze dag zijn al bevestigd: Airbus, Candybar Planet (éénmalig reünie optreden), Emotional Elvis, Fourth Angel And Strawl, Gifkip, God’s Chosen Dealer, Isle Of Man, Plastic Soul, Svetlana en Treadstone 71. Genoeg kansen voor een mooie kennismaking met de nieuwe Effenaar dus!

Meer informatie: http://www.effenaar.nlBenieuwd naar de oude Effenaar? Laat onze zoekfunctie je een beeld geven.