Nieuwe Slipknot DVD op komst

Slipknot komt binnenkort met een DVD.

De met platina bekroonde, Grammy-winnende, hard rock sensatie Slipknot zal op 5 december de DVD Voliminal: Inside The Nine uitbrengen. Voliminal: Inside The Nine neemt de kijker een paar uur lang mee achter de schermen tijdens de bands wereldtournee ter ondersteuning van hun album Vol. 3: (The Subliminal Verses). Toch is Voliminal: Inside The Nine niet zomaar een tour DVD, het is een kunstwerk op zich. Op creatieve en unieke wijze krijgen fans de wereld van Slipknot voorgeschoteld. Een wereld van een band die leeft en vecht voor hun muziek. Het is een audiovisuele belevenis waarin niets zich ontwikkelt zoals je verwacht.

Disc 1, Voliminal, bestaat uit een 90-minuten durende film, gemaakt en geregisseerd door M. Shawn Crahan, beter bekend als Clown. De film is geschoten met simpele handmatige camera’s, waardoor het een oprechte sfeer uitstraalt. Het geluid en edits zijn intens. Verstopt in Disc 1 zitten negen “rabbit holes”, die als ze geactiveerd worden een kort filmpje over elk van de negen bandleden laten zien. Deze filmpjes bevatten misschien wel het meest opzienbarende en verassende materiaal van de DVD.

Disc 2 bestaat uit drie elementen – live beelden, clips, en interviews met elk bandlid. De live beelden zijn opgenomen tijdens verschillende shows over de hele wereld. Alles van openlucht concerten, tot televisie optredens en award shows komen aan bod. Aan video’s ook geen tekort, “Duality”, “Vermilion,” “Before I Forget,” “The Nameless” en zelfs de controversiële clip voor “Vermilion 2”, die nooit officieel is uitgebracht, komen voorbij. Daarnaast krijgen fans voor het eerst de kans om de nieuwe “Death Masks” van dichtbij te bekijken.

Aldus het persbericht…