Nieuwe indeling festivalterrein Graspop Metal Meeting

Over iets meer dan een maand vind de 25ste editie van Graspop Metal Meeting (#GMM22) plaats op de festivalweide van Dessel. Vanaf dit jaar zal het festivalterrein er wat anders uit zien dan dat de trouwe festivalgangers gewent zijn. De podiums zullen dit jaar op de oude locatie van Camping Boneyard staan, en de Camping Boneyard zal verplaatsen naar de locatie waar eerst de podiums stonden. De verhuizing heeft te maken met dat de oude opzet van het festivalterrein op zijn grenzen stuitte.

Verdere aanpassingen dit jaar zijn:

  • De mainstages (die tot nu toe mainstage 1 en mainstage 2 heette) heten nu de ‘North Stage’ (linkerpodium) en de ‘South Stage’ (rechterpodium).
  • De Jupiler Stage krijgt dit jaar een upgrade.
  • Na het grote succes van de eerste editie van de Graspop Metal Moose in het sportpaleis eerder dit jaar zal er dit jaar ook een Graspop Metal Moose Bar te vinden zijn op het festivalterrein van Graspop.
  • Het VIP-deck zal verplaatst worden naar de rechterkant van de podiums.
  • De Metal Dome en het Classic Rock Café vormen één groot terras in de Metal Plaza

Sta je op de Boneyard Camping? Dan mag je eerst je tent op zetten voordat je je festivalbandje op gaat halen. Naast de wijzigingen in het festivalterrein heb je dit jaar ook een apart parkeerticket nodig voor de parkeerplaatsen. Deze zijn € 15 per auto in de voorverkoop, of € 20 ter plaatse.

Links: