Nieuwe documentaire Ozzy Osbourne op filmfestival Amsterdam

Het rondreizend muziekdocumentaire festival IN-EDIT, vertoont komend weekend in Amsterdam tweemaal de nieuwe documentaire over The Prince of Darkness: Ozzy Osbourne. 

Biography: The Nine Lives of Ozzy Osbourne volgt de vele levens van de zanger. Van situaties waarin hij in armoede leefde gedurende zijn jeugd en de tijd die hij doorbracht in de gevangenis, tot zijn rol als voorman van Black Sabbath gevolgd door een succesvolle solocarrière en natuurlijk zijn transformatie tot tv-vader. Nu het einde langzaam dichterbij kruipt, reflecteert Osbourne op zijn uitzonderlijke leven, deelt hij intieme details van zijn successen, mislukkingen en verhaalt hij over hoe hij al decennialang overleeft in de metalwereld. Daarnaast vertelt hij over de worsteling met zijn gezondheid de laatste jaren, met in het bijzonder de ziekte van Parkinson.

Uiteraard vertellen anderen ook over Ozzy Osbourne. Reken op bijdrages van Geezer Butler, Ice T, Tony Iommi, Post Malone, Rick Rubin, Bill Ward en Rob Zombie.

Biography: The Nine Lives of Ozzy Osbourne wordt voorafgegaan door een introductie van Remco Faasen, hoofdredacteur van Zware Metalen. Hij geeft een spoedles Ozzy Osbourne-geschiedenis waarbij hij ook de kritische kanten rondom het leven van de zanger niet zal schuwen: zijn alcohol- en drugsmisbruik en de invloed van zijn vrouw en manager Sharon: een van de meest gehate personen in de muziekwereld en de reden van vele rechtszaken.

Er zijn nog kaarten te koop voor de beide vertoningen: vrijdag 18 juni om 21:00 uur in Het Ketelhuis, zondag 20 juni om 19:00 uur in Melkweg.

Links: