Molfest Metal a.s. zaterdag 18 januari

[b]Molfest Metal a.s. zaterdag[/b]
Whoracle meldt ons:

Agresión, Fuelblooded, Taste of Insanity en Seed op Molfest Metal

Net bekomen van het vuurwerk geweld rond de jaarwisseling is het zaterdag 18 januari al weer tijd voor de Metal editie van Molfest. Op deze avond speelt Agresión, een Venuzuelaanse band, een band die onlangs haar oude naam Sacramental Sachem inruilde voor haar huidige naam Fuelblooded, Taste of Insanity waarvan een zeer lovende recensie in Aardschok stond en de lokale sensatie Seed.

Agresión’s verhaal is te vergelijken met het verhaal van Laberintho, in Zuid-Amerika heel erg uitgegroeid tot een topper, door een voorprogramma van Sepultura’s Chaos AD tour in 1996 en daarna naar Nederland ge-emigreerd om zich verder te ontwikkelen. In Nederland vond de band snel zijn plek en stond binnen de kortste keren bekend als een van de meest energieke bands van Nederland. Hun muziek bevat zware gitaren gecombineerd met emotionele zang en bevat elementen uit hip-hop, metal en hardcore. Het debuutalbum SUR werd album van de maand in de Live XS en bracht hun zelfs op een podium in Zuid-Amerika voor 70.000 mensen! Waarna een succesvolle Europese tournee volgde. In juni van 2002 bracht Agresión hun tweede langspeelplaat uit, getiteld Cultura 3, waarna Agresión headliner was op het Loacal Hero podium van Ozzfest in Nijmegen. Ofwel een band met heel veel ervaring, waar live de spetters van afvliegen.
Fuelblooded is de nieuwe naam voor de oudste band in de Nederlandse underground scene, kopte Lords of Metal in haar review van de eerste promo van Fuelblooded. De naamswijziging heeft plaatsgevonden toen men besefte dat door de huidige muzikale koers en line-up wisselingen de band een nieuwe naam verdiende. Fuelblooded richt zich op een Zweeds geluid en zware gitaren worden afgewisseld met diverse soorten zang, ‘grunt’, ‘scream’ en ‘clean’ vocals houden de aandacht 100% vast. Bands waar Fuelblooded invloeden van heeft zijn o.a. Testament, Nevermore en Darkane, waarmee de band onlangs door Nederland tourde. Ook verzorgde Fuelblooded een aantal voorprogramma’s van het populaire Arch Enemy. Door het rijke verleden lijkt het alsof Fuelblooded al jaren bestaat en gezien het verleden en de naamswijziging is dit natuurlijk ook zo. Kijk, geniet en ‘bang your head’.
Nog een veelbelovende Nederlandse band zal het podium in JC Kompleks betreden, Taste of Insanity is hun naam. En zij kregen een flinke duw in de rug, door de lovende recensie in Aardschok van hun debuutalbum Anima (82 van de 100 punten). De nummers op dit album klinken erg compact en zullen zowel liefhebbers van Kittie als Machine Head-fans prima bevallen. Verdere invloeden zijn te vinden bij bands als Vision of Disorder, Immolation, maar ook een band als Alice in Chains heeft sporen achtergelaten bij Taste of Insanity. In 1996 zijn zij opgericht en in 2001 speelden ze in de finale van dé Metal-talentenjacht (Metal-Bash). Ook bij deze band zijn er grote plannen voor een Europese tournee.
De avond wordt geopend door de band die tweede werd in de Rock/Metal categorie van Popmania 2002 (Verloren werd van de Rockband Innocent Greed, dus eigenlijk waren ze bij de Metal nummer 1). Seed is in 2000 opgericht en heeft zich dus snel ontwikkeld tot een solide live band.
Molfest Metal wordt traditiegetrouw gehouden in JC Kompleks, Beukenlaan 1a te Heerhugowaard (Tel. 072 5741 543) en de deuren gaan open van 20.00 uur tot 01.00 uur. Kom op tijd, dan sta je niet voor een uitverkochte zaal. Kaarten reserveren, kan via de site of bellen naar 072 5741 543. Meer info op www.molfest.com.

Bron: http://www.molfest.com