Molfest Metal

[b]Molfest Metal[/b]

Net na alle feestdagen in december gehad te hebben is het in januari meteen raak met weer een nieuwe Molfest, editie Metal, op zaterdag 10 januari a.s.
De line up voor deze Molfest Metal is, zoals het de Metal editie betaamd, erg afwisselend. Twee regionale toppers met twee landelijke gerenommeerde bands in het Progressieve en Nu-metal genre.
Wowbeggar, Xystus, Pitfall en Manifold zullen op het Kompleks podium live ten gehore brengen, waarin zij erg goed zijn.

Wowbeggar is een relatief nieuw Nederlands metalgezelschap dat zojuist haar eerste EP heeft uitgebracht in eigen beheer. De band speelt alternatieve en moderne muziek met invloeden uit zowel metal als hardcore. Je kan de stijl vergelijken met een band als Deftones of het eveneens Nederlandse Taste of insanity, welke vorig jaar op Molfest Metal schitterde. Wowbeggar tourt in een package met eerder genoemde band door Nederland.
De band speelt zoals al eerder vermeld ‘moderne’ metal waarbij alles draait om dynamiek. Rustige gedeelten worden afgewisseld met agressieve (soms hardcore-achtige) refreinen. Zanger Reuben Portillo is dus zeer belangrijk voor de sound. Hij beheerst een goede agressieve ‘roepstem’ maar ook de emotionele cleane stukken zijn wel goed.
Liefhebbers van de groep Deftones zouden hier zeker wat mee kunnen. www.wowbeggar.com

Xystus is een zeer potentiële band, die zich tot dusver al ver heeft ontwikkeld. En dat terwijl haar debuutalbum net is uitgekomen. Dit album wordt uitgebracht door het DVS-label, een gespecialisserd label in Progressieve en Power metal. De band stond dit jaar o.a. op Progpower en op Jamrock in de Flevopolder. Wie ze daar gezien heeft is alleen maar positief. Xystus brengt op een overtuigende manier haar technische muziek live ten gehore. Liefhebbers van Kamelot, Metallica, Nightwish en Stratovarius, komt allen naar Molfest Metal! www.xystus.nl

Pitfall de Heerhugowaardse trots hoeft geen verdere introductie binnen Noord-Holland meer, maar voor degenen hierbuiten Pitfall speelt hardcore-metal, met als grote inspiratiebronnen Machine Head en Pantera. Na het debuutalbum zijn de jongens van Pitfall, tegenwoordig met een viermans bezetting, aan het werk gegaan voor een vervolg EP op Behind the Walls. Dit nieuwe schijfje zal net wel of net niet klaar zijn ten tijde van Molfest Metal. In ieder geval kan men de nieuwe nummers live aanschouwen. www.pitfall.nl

Manifold is de nieuwe naam voor het uit de as opgerezen Agony in Black. Deze Alkmaarse band had een hele goede live reputatie in de regio van Alkmaar. De band is opnieuw onder een andere naam begonnen en speelt modernere metal dan Agony in Black. Manifold heeft invloeden van Pantera en Machinehead en er zit meer vart in de nummers. De jongens van Manifold zijn op dit moment aan het sleutelen aan hun debuut, wat in eigen beheer wordt uitgebracht en hun eerste wapenfeit zal gaan worden.

Ofwel reden genoeg om zaterdag 10 januari naar jc Kompleks te komen voor Molfest Metal 2004! Jc Kompleks is gelegen aan Beukenlaan 1a te Heerhugowaard. Reserveren kan door een mail te sturen naar info@molfest.com of te bellen naar 072 5741543. Meer info is te vinden op www.molfest.com en op www.kompleks.nl.