Molfest Brutal 2003

Molfest Brutal 2003

Whoracle liet ons via de newssubmit het volgende weten:

Zaterdag 4 oktober a.s. is het weer tijd voor de laatste Molfest editie van dit jaar, Molfest Brutal. Traditiegetrouw de stevigste editie als laatst. De top van de extreme Nederlandse metalscene is deze avond aanwezig om te laten zien, waarom Nederlandse Death Metal heel erg populair is in de rest van de wereld. De Nederlandse bands van tegenwoordig maken een vergelijkbare situatie mee in hun genre als Nu-Metal in Amerika en Black Metal in Noorwegen. De leden van Cardinal, oud-leden van de succesvolle band Consolation, wilden graag hun CD presentatie doen op Molfest en dat geeft de avond bij voorbaat al een bijzonder tintje. Verder spelen Monolith Deathcult, Katafalk en Kringspiertyfus op 4 oktober in JC Kompleks te Heerhugowaard.

Cardinal is pas in 2002 opgericht, maar met de staat van dienst van de bandleden een gegarandeerd succes. Wat dacht je van de CV die deze heren op zak hebben; Consolation, Nembrionic (bekend van de CD met Osdorp Posse), Unlord en Putrefied. De muziek van Cardinal is, zoals het een Molfest Brutal betaamt, hard! Een mix van death metal en grindcore in de trend van ons eigen Inhume, Hate Eternal en Nile. De band heeft onlangs hun debuut CD opgenomen en presenteert deze op Molfest Brutal. Ofwel Molfest heeft een landelijke primeur! De CD zal, mits het drukwerk op tijd klaar is, tegen gereduceerd tarief te kopen zijn in JC Kompleks.
http://www.cardinal.demon.nl

Monolith Deathcult uit het oosten van het land is ook al voorzien van zeer ervaren muzikanten in de metal-scene. Leden uit o.a. Altar en Eternal Conspiracy garanderen natuurlijk de uitstekende live reputatie die Monolith Deathcult in korte tijd heeft opgebouwd. Na de demo, die zeer goed ontvangen werd, heeft het niet lang geduurd voordat Coldblood Industries de band oppikte en de band een plaat liet opnemen in de huis-opname studio, welke al diverse succesvolle producties heeft voortgebracht. Na Molfest gaat Monolith Deathcult op Europese tournee met een Zweedse en een Amerikaanse band. De muziek van Monolith Deathcult is uiteraard ook knalharde death metal, toevalligerwijs is een vergelijking met Nile ook niet te ontkennen, maar Monolith Deathcult heeft wel degelijk voldoende eigen smoel om op te vallen.
http://www.monolith-deathcult.com

Katafalk had dit jaar al de eer om als Groningse band Waldrock te openen, welke normaal gesproken alleen door Friese bands wordt gedaan. Ook Katafalk heeft na een succesvolle underground periode een platendeal gescoord met Coldblood Industries en een dijk van een debuutalbum voortgebracht. Muzikaal tapt men uit een heel ander vaatje. De muziek is een stevige mix van black, death en trash metal. Kort na het optreden op Waldrock zijn er twee leden opgestapt en twee oude leden weer in de band gestapt en ze zijn klaar om onze regio te laten zien wat Katafalk in haar mars heeft.
http://www.katafalk.com

Kringspiertyfus zal met deze naam niet snel op de aankomende EO-jongerendag spelen en eerder een begeleidingsband op een bedrijfsfeestje van de GGD. De bedoeling van de band is zeer brute muziek te maken en zich niet als de zoveelste Suffocation-kloon te gedragen. De leden (o.a. van Necrology, Autumn Equinox) hebben ook hun sporen in de regionale en landelijke scene verdiend. Oftewel een ervaren opener voor Molfest Brutal 2003.
http://listen.to/kringspiertyfus

Molfest Brutal zal gehouden worden in JC Kompleks, Beukenlaan 1 te Heerhugowaard. Reserveren is mogelijk via http://www.molfest.com.