Miljard Streams Voor Nirvana

Nee Nirvana is geen metal, maar de band is ontegensprekelijk belangrijk te noemen in de geschiedenis van de zwaardere muziek. Dat Nirvana’s muziek zijn plaats heeft in de hedendaagse popcultuur werd deze week nogmaals duidelijk want Smells Like Teen Spirit trad nu toe tot een select gezelschap aan songs die meer dan een miljard keer werd gestreamd op Spotify. Eind december 2019 behaalde de songs reeds een miljard views op Youtube en nu volgde dus Spotify.

Dat een echte rocksong toetreedt tot de zogenaamde Billion Club is eerder uitzonderlijk want enkel Linkin Park‘s In The End slaagde hier in het verleden reeds in. En nee sorry, Imagine Dragons gaan we echt niet het etiket rockmuziek geven. Ieder zijn meug en over smaken kan je niet discussiëren, maar het is nu eenmaal een feit dat vooral popmuziek kapot wordt gedraaid op Spotify. Een snelle blik op deze Billion Club leert ons dat vooral de namen Drake, Ed Sheeran, Post Malone en een zekere Justin Bieber vaak terugkeren in deze lijst.

Bij deze feliciteren wij Nirvana met deze prestatie en wachten we vol spanning op de dag dat Fucked With A Knife van Cannibal Corpse de kaap van één miljard streams rondt. Smells Like Teen Spirit zit ondertussen reeds aan 1,2 miljard views op Youtube. Reden genoeg om die clip hieronder eens te linken. Op naar de twee miljard!

Link: