Mike Howe van Metal Church overleden

Vanmorgen kwam via de Facebookpagina van Metal Church het trieste bericht binnen dan zanger Mike Howe is overleden in zijn huis in Eureka, Californie. Mike werd 55 jaar. De oorzaak van zijn overlijden is niet bekend gemaakt.

Als Mike in 1989 David Wayne als frontman vervangt heeft hij met Heretic één album (Breaking Point) uitgebracht. Met Metal Church brengt hij vervolgens drie albums: Blessing In Disguise, The Human Factor en Hanging In The Balance. In 1996 besluit de band te stoppen en Mike hangt zijn microfoon aan de wilgen.

Metal Church komt in 1998 weer bij elkaar, eerst kortstondig met David Wayne en daarna met Runnie Munroe als zanger. Als laatstgenoemde in 2014 stopt kan bandleider Kurt Vanderhoof maar één zanger bedenken waarmee hij de band wil voortzetten. Hij polst of Mike Howe het ziet zitten om zijn zangcarrière weer op te pakken en in 2016 brengt de band met Mike op zang hun beste album sinds de break uit. Ondanks dat Mike in geen twintig jaar actief is geweest als zanger, is zijn stem nog in grootse vorm. Opvolger Damned If You Do uit 2018 zal het laatste album met Mike Howe blijken.

Link: