Metropool-programmeur Guido de Jongh overleden

Tijdens een vakantie op het Franse eiland Corsica is Guido de Jongh plotseling overleden. De Jong was programmeur bij Metropool: het poppodium met locaties in Enschede en Hengelo. 

De politie op Corsica zette zondagavond laat een zoektocht op touw naar de programmeur, nadat zijn vrouw hem als vermist had opgegeven. De Jongh was begonnen aan een wandeling door een bergachtig gebied en keerde niet terug. Na een zoekactie werd het lichaam van de Hengeloër in de nacht van maandag op dinsdag gevonden onder een wandelpad dat naar de rivier Tavignano loopt, die op een hoogte van 1750 meter ontspringt. Over de doodsoorzaak is niets bekend maar aangenomen wordt dat De Jongh is getroffen door een hartstilstand of een misstap heeft gemaakt en is gevallen.

Naast zijn werk als programmeur speelde De Jongh gitaar in de melodieuze deathmetalband Escutcheon, samen met Captain CC (Alwin Zuur van Asphyx). Eerder was hij actief in thrash/deathmetalband Devious, met onder meer drummer Frank Schilperoort (God Dethroned, Haliphron).

Guido de Jongh is 41 jaar geworden.