Metalzaal Biebob sluit de deuren

Bijzonder triest nieuws voor veel metalfans die er ooit hun idolen aan het werk zagen: de bekende metalzaal Biebob in het Belgische Vosselaar sluit de deuren.
Burgemeester Gilles Bultinck legt er namelijk de activiteiten stil uit veiligheidsoverwegingen.


“Omdat er geen geactualiseerd brandveiligheidsattest kan voorgelegd worden, kan de veiligheid in zaal Biebob niet gegarandeerd worden. De laatste keuring dateert blijkbaar van vijftien jaar geleden. Er is ook geen elektriciteitsplan beschikbaar”, legt Gilles Bultinck uit. “De procedure voor de intrekking van de vergunning is lopende. Ik wacht nog op richtlijnen van de politie.”

Biebob werd in 1986 opgericht door Bob Schoenmakers als muziekcafé en later ook als concertzaal voor vooral groepen uit het metal- en hardrockgenre. De zaal tussen de rijwoningen in Vosselaar heeft een capaciteit van maximaal 400 bezoekers. Bekende namen uit de metalwereld zoals Pain, Morbid Angel, Vader, Volbeat en Bullet for my Valentine stonden de voorbije jaren op het podium van zaal Biebob.

Het gebouw is nog eigendom van Bob Schoenmaekers, ook een van de drijvende krachten van Graspop Metal Meeting in Dessel, maar er zijn al jaren uitbaters die de zaak huren en runnen. Volgens burgemeester Gilles Bultinck komt het gebouw van zaal Biebob ook te koop te staan. “Er is al wat interesse voor het pand en misschien zijn er nog mogelijkheden maar dan moeten er investeringen op het vlak van de veiligheid worden uitgevoerd. Ik denk dan aan een compartimentering van de zaal. Momenteel is er maar een vluchtweg mogelijk”, zegt de burgemeester. “De huidige uitbaters zijn altijd wel heel bezorgd geweest over de veiligheid in de zaal. Maar hun huurcontract loopt eind dit jaar af.”

Links: