Metaldocu valt in de prijzen tijdens Amsterdams festival

Same Music, Different People is op het In-Edit Music Documentary Festival in Amsterdam in de prijzen gevallen. Het won de “Audience award for best national picture”. Proficiat!

[15-05-2018]

Op het In-Edit Music Documentary Festival in Amsterdam, is dit jaar een bijzondere documentaire te zien. Same Music, Different People gaat over onze geliefde muziekstroming en de sociale en culturele achtergrond ervan. Voor de film zijn de makers Nick Roovers, Friso van Dalen en Elaine Fleur door heel Europa gereisd om terug te komen met interviews met onder meer Enslaved, Fleshgod Apocalypse, Anneke van Giersbergen, Fleddy Melculy, Finntroll, Dark Tranquillity en Sabaton. En dat om antwoord te geven op de vraag hoe het komt dat de zware metalen zo verschillend worden door verschillende culturen in Europa.

Same Music, Different People is het verhaal achter de muziek, het verhaal van waar de sociale en culturele verschillen vandaan komen die hebben vormgegeven aan de hedendaagse Europese metalscene. Dankzij de documentaire ga je backstage op een epische roadtrip in heel Europa op zoek naar de verhalen van degenen die de muziek tot leven brengen.

Same Music, Different People duurt 70 minuten, is zowel Engels- als Nederlandstalig en heeft Engelse ondertiteling. De documentaire gaat 19 mei om 21.00 uur in première. Een kaartje kost 15 euro.

Links: