Metal-opleiding volgen? Dat kan!

Metal-opleiding volgen? Dat kan!

Vanaf komend schooljaar biedt het Summa College Eindhoven, voorheen ROC, de mogelijkheid tot het volgen van een metal-opleiding op MBO-niveau: de Metal Factory. Eén van de initiatiefnemers is Johan van Stratum, bassist van Stream of Passion.

metalfactory

Eindhoven is natuurlijk een bakermat van de Nederlandse metalscene. De stad was het podium van Dynamo Open Air. Laat Dynamo nu net de locatie zijn waar de opleiding gaat plaats vinden. De opleiding maakt deel uit van Rock City Institute, dat eerder Dirty Denims en Blackbone voortbracht. De opleiding zal drie jaar duren, de studierichtingen zijn zang, drum, gitaar, basgitaar en toetsen. Het docententeam bestaan uit professionals uit de metalscene, waaronder Floor Jansen, zangeres van onder meer After Forever en Nightwhish, Stef Broks, drummer van Textures, Within Temptation’s gitarist Ruud Jolie en Johan van Stratum zelf.

Op zaterdag 20 april is er van 11.00 tot 15.00 uur een speciale open dag van Metal Factory in Dynamo, Catharinaplein 21, 5611 DE Eindhoven. Aansluitend begint daarna om 16.00 de tweede editie van het Grindhoven metal festival in de grote zaal.

Links: