Metal Front Coevorden: concert erbij

Een zekerheidje in het leven: de concerten van Metal Front Coevorden. Bekijk de programmering voor de komende periode.

Twee Belgische zwaargewichten reizen 18 maart af naar Metal Front Coevorden met de melodieuze deathmetalformatie Mordkaul als afsluiter van de avond. De mannen van Mordkaul zijn grootmeesters in melodieuze deathmetal in het straatje van At The Gates. Leden van de band spelen of speelden in Diablo Blvd., Hell City, Bliksem, Leng Tch’e en Your Highness. Ervaring genoeg dus. Voor het bieden van tegenwicht is er een supportact met het vermogen van een bulldozer gevonden: metal/hardcoreband Last. Verwacht zware, brute, retesnelle, stompende hardcore metalsongs met niet geheel incidenteel een deathmetal randje.

Feest op zaterdag 24 juni als het Italiaanse Nemesis Inferi het nieuwe album The Mowing Devil komt presenteren. Verwacht groovende gothic metal met rockinvloeden beïnvloed door bands als Black Sabbath, Metallica, Paradise Lost en Kyuss. Uit Noord-Holland sluit Obstruktor aan om als opener een no-nonsense mix van death, thrash doordrenkt met andere stijlen uit het metalgenre te laten horen. De avond wordt overigens afgesloten met de lokalo’s uit Coevorden die de driekoppige deathened-thrash metalformatie Angel Disorder vormen. De toegang is ook nog eens gratis!

Zaterdag 18 november presenteert MFC Coevorden het uit Engeland afkomstige progressive  sludge-, doom- en stonermetal gezelschap Desert Storm. Vorig jaar dezen ze Drenthe ook al aan, maar het optreden staat nu in het teken van het nieuwe album Death Rattle. Met hun progressive sludge-, doom- en stonermetal zullen ze het podium doen trillen op zijn grondvesten. Er komt nog een voorprogramma bij ook!

 

Links: