Metal Battle 2003

[b]Metal Battle 2003[/b]

Vanaf vandaag kunnen de vele metalbands die Nederland rijk is weer een gooi doen naar eeuwige roem en glorie op de Metal Battle 2003!

De Metal Battle is een metal talentenjacht die georganiseerd wordt door mensen die dicht op het metaal zitten. Hier zetten niet de grote organisaties of commerciële belangen de toon, maar is de gezamelijke liefde voor metal de drijfveer van organiserenden, jury en deelnemers.

De Metal Battle is begonnen als idee van de EHBO (Enschedese Headbangers Organisatie) en is met ondersteuning van Hollands Metaal tot stand gekomen. In het eerste jaar (2000) deden er vijf organisaties mee: EHBO, Hollands Metaal, Metalfront Zutphen, Grunn’n Metals Combined, Virus en Limburgian Metal.
Dat jaar was de finale in Atak te Enschede druk en gezellig en men zag de Zutphense band Slayne met hun snoeiharde deathmetal triomferen.
Leuk was ook dat de Atak zeer enthousiast was en zich direct aanbood voor het jaar erop.

In 2001 haakten Metalfront Zutphen, Virus en Limburgian Metal af. Er werden geen nieuwe organisators gevonden, waardoor deze editie qua bands vrij schraal was. De finale was wel weer een daverend succes en we zagen het Groningse Seizure winnen.
Vermeldenswaardig van dit jaar was ook dat we voor het eerst een echte sponsor hadden: Dommelsch Bier. Eindelijk een brouwer die doorheeft dat metalheads weliswaar geen gigantische doelgroep zijn, maar wel heel erg veel bier drinken.

Dit jaar zullen er voor het eerst twee halve finales plaatsvinden: een in Bussum en een in een nog nader te bepalen zaal.

Voorrondes zullen plaatsvinden in Utrecht, Arnhem, Sevenum, Emmeloord en Rotterdam. Samen met die van Hollands Metaal (te Bussum), Enschede en Groningen is dat een totaal van zo’n 32 bands die de competitie aan zullen gaan. Met voor het eerst halve finales in het vooruitzicht en wederom Dommelsch als sponsor zal het een memorabel Metal Battle-jaar worden!

Er zijn al enkele data bekend van voorrondes om in je agenda te noteren en langs te komen om je lokale helden aan te moedigen in de strijd:

Januari
17 Januari 2003 – Sevenum (OJC Walhalla)
18 Januari 2003 – Emmeloord (De Klos)

Februari
08 Februari 2003 – Groningen (Platformtheater)
14 Februari 2003 – Rotterdam (Baroeg)
15 Februari 2003 – Utrecht (Acu)

Kijk voor meer informatie over inschrijving, het programma en het laatste nieuws op http://www.metalbattle.nl.