Max Duhamel moet afkicken

Max Duhamel moet afkicken

Kataklysm-drummer Max Duhamel zal het aankomende album van de Canadese hyperblasters niet inspelen. De reden: persoonlijke problemen waarvan alcohol het grootste is. Hij mag het zelf vertellen: “Het heeft een zeer negatieve invloed op mijn lichaam. Het gaat zo ver dat, toen ik thuis kwam van de laatste tour met Ex Deo en ik een paar dagen niets wilde drinken, ik de afkickverschijnselen niet te baas kon. Ik ben ook veel afgevallen en ik verkeer in erbarmelijke conditie.

MaxDuhamel

Hij concludeert dat hij niet in staat is om het nieuwe Kataklysm-materiaal in te batteren. “Ik heb het gehoord en het is echt ongelooflijk materiaal. Maar het is tegelijk zeer veeleisend en in mijn gemoeds- en lichaamstoestand kan ik de taak niet aan om het in te spelen. Ik moet mijn lichaam en mijn geest ontgiften alvorens ik terug bij Kataklysm kan meedraaien, ik weet niet hoe lang ik zal nodig hebben.” De groep laat weten dat ze Max zullen helpen waar ze kunnen. Voor de liveshows hoeven ze geen vervanger aan te spreken, want die zal Max wel nog spelen. “Ik zal mijn contract nakomen en de shows op Extremefest, Beastival (beide in Duitsland) en Metalfest (Tsjechië) spelen. Dat zijn mijn laatste shows vooraleer ik in topconditie terugkeer.”

Het nieuwe Kataklysm-album zal Waiting For The End To Come heten en moest uitkomen ergens eind 2013, begin 2014. Of die datum nog haalbaar is moet nog blijken.

Links: