Ross the Boss vervangt Manowar in Barcelona

Barcelona Rock Fest geeft de ultieme middelvinger aan Manowar. Als extra aanvulling in het programma is namelijk Ross the Boss gevraagd, band van voormalig Manowar-gitarist Ross Friedman. Zij zullen een selectie nummers van de platen van Manowar waar de gitarist op meespeelde brengen.

[25-6-2022]:

Heavymetalband Manowar treedt definitief niet op op Barcelona Rock Fest komend weekend. De band was de beoogde headliner voor de vrijdag, maar de organisatie heeft laten weten er contractueel niet uit te zijn gekomen met de band. Dat is geen verrassing, de organisatie liet begin deze week al weten dat het optreden van de Amerikanen geen zekerheidje was.

Manowar reageerde daar zelf op door te stellen dat alles wat de Spanjaarden verklaarden onjuist was en dat de band geen blaam trof. Opmerkelijk is echter dat Manowar in 2019 op het laatste moment ook niet op de planken van het Franse Hellfest stond en ook toen de schuld volledig bij de organisatie legde. Feit is wel dat zowel Barcelona Rock Fest als Hellfest bepaald geen kleine festialletjes zijn. Zo treden dit jaar in Spanje onder meer Kiss, Judas Priest en Alice Cooper op. Als vervanger voor Manowar is Avantasia opgetrommeld.

Manowar heeft nog niet op de definitieve afzegging gereageerd. De band is deze maand en februari volgend jaar in Europa en heeft in ieder geval een prijs gewonnen voor de meest stompzinnige naam van een tour ooit: Crushing the Enemies of Metal.

Link: