Lou Reed speelt Berlin live in Amsterdam

Lou Reed speelt Berlin live in Amsterdam

Een plaat die de gemoederen decennia lang bezig heeft gehouden: op zijn zachtst gezegd is het een understatement het veel besproken Berlin project van Lou Reed zo te omschrijven. Bij de release in 1973 stuitte het album van de ex-frontman van Velvet Underground op veel onbegrip en weerzin: de bezongen thema’s over de tragische onderkant van de samenleving konden bij pers en publiek rekenen op weinig sympathie. De meningen waren eensgezind: Lou Reed had met Berlin zijn eigen doodsvonnis ondertekend…

Meer dan dertig jaar later is de publieke opinie 180 graden omgedraaid. Het ooit zo verguisde album wordt anno 2007 beschouwd als één van Reed’s meesterwerken. Hoog tijd dus om Berlin live uit te voeren en de levende legende pakt dan ook flink uit met een dertig koppig gezelschap (bestaand uit een band, een strijkers- en blazerssectie en een kinderkoor). Bij hoge uitzondering is Reed van plan Berlin éénmalig live uit te voeren: een betere revanche kan hij zich niet wensen.

lou reed portret

Let op: voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar. Woensdag 20 juni 2007, Heineken Music Hall – Amsterdam Zuidoost. Entree: E 69,50/E 63,-/E 56,50 (exclusief servicekosten). Aanvang: 20.00 uur.

Bron : persbericht Mojo

Overigens wil ik hier even toevoegen dat het volgens de website van de zanger zelf niet gaat om een eenmalig gebeuren, maar om een tour langs diverse grote Europese podia in dezelfde setting. De tour is vooralsnog wel eenmalig, maar het concert dus niet. Deze uitvoeringen worden voorlopig gespeeld in Belgie, Nederland, Duitsland, Engeland en Italie.

Links: