Line-up ZwareMetalen fest is bekend [update]

Line-up ZwareMetalen fest is bekend


Met gepaste trots melden wij dat het eerste Zware Metalen festival een feit is!!!
Voor het festival hebben we de volgende bands zo gek gekregen om op te komen treden.


Centurian

Fenris

Judgement day

– Bitter Harvest

CENTURIAN
Centurian is in Nederland al sinds de oprichting in 1997 uit de assen van inquisitor een death metal begrip. Hoewel de stijl onmiskenbaar in het death metal hoekje thuishoort, hebben ze een geheel eigen sound ontwikkeld. Na een ledenwisseling die een sterke lineup heeft opgeleverd kwam Centurian met de CD “Liber ZarZax”. Deze CD werd fantastisch ontvangen en leverde Centurian de nodige publiciteit en fantastische reviews op. Dat Centurian dit alles ook live kan waarmaken komen ze op het Zware Metalen festival bewijzen.


Uit de donkere dagen van de eerste winter van 1997 is de black metal band Fenris ontstaan. Het doel van de band: het maken van sferische black / viking metal met een diepe muzikale aanpak.
Eind 1997 kwam de band met haar eerste demo “Words of the Ascended”. Na deze eerste demo aan de basis lineup van Fenris een toetsenist toegevoegd om de band een extra dimensie te geven. Vervolgens werden in 1998 een aantal optredens gedaan die aan het eind van 1998 leidden tot het winnen van de grote prijs van Alblasserwaard. Na in het begin van 1999 van drummer te zijn gewisseld was aan het einde van datzelfde jaar de tijd rijp om de het debuut op te gaan nemen. Het resultaat hiervan is “Offerings to the hunger” dat begin 2000 uitkwam op Teutonic Existence / Firebreath records.
Fenris is hierna weer hard aan het werk gegaan en het resultaat hiervan zullen ze aan het zware metalen publiek gaan presenteren.


Judgement day
Judgement Day is in de underground een oude bekende. Sinds de oprichting in 1988 heeft Judgement Day een behoorlijke reputatie opgebouwd. Na drie uiterst succesvolle demo’s kwam het in 1995 eindelijk tot een full-length cd. Doordat het label waar deze cd op uitgebracht werd failliet ging heeft deze cd nooit de kans gekregen die hij verdiende. Toen brak er een probleemtijd aan voor Judgement Day. Veel ledenwisselingen en problemen leidden ertoe dat ertoe dat Judgement Day een tijd moeilijk vooruit kon.
Sinds 2001 heeft Judgement Day echter weer een stabiele lineup en dat heeft geresulteerd in een aantal stevige optredens en een aantal sterke nieuwe nummers.


Bitter Hærvest is een melodische death metal band uit Enschede. Het metaal wordt gesmeed door timmerende drums, raspende gitaren en een soepel rollende basgitaar. Het gebruik van pauk, kerkorgel en middeleeuwse harpgeluiden in combinatie met een monsterlijk vette grunt geven de band een heel eigen geluid.
De band is in het najaar van 1999 opgericht door Robert Nijssen (gitaar) en ex-Beloved Demise leden Vincent Jeronimus (bas) en Paul van Veggel (drums). Stefan Klein nam de taak van tweede gitarist op zich en na enige tijd voegde zanger Philip Hölzenspies zich ook bij de band. Met deze bezetting werden er een aantal optredens verzorgd in met name de lokale metalscene.
Anderhalf jaar na oprichting mocht de band de publieksprijs in ontvangst nemen van een van de voorrondes uit de Metal Battle 2000 en aan het eind van 2001 waren de opnames afgerond van de eerste four track CD, opgenomen in de Harrow studio in Losser.
Vanwege diverse verblijven in het buitenland van verschillende bandleden heeft de ontwikkeling van Bitter Hærvest een tijdje stil gelegen. Eind 2001 heeft Robert zelfs uiteindelijk de band moeten verlaten wegens verplichtingen aan de andere kant van de oceaan. In begin 2002 is Renate Vörös aangewezen als zijn vervangster, waarmee de band nu weer klaar is voor optredens.


[update]

Ordo Draconis is vervangen door Fenris vanwege het vertrek van de zanger bij Ordo Draconis.