Korte metal nieuwtjes

KORT METAL NIEUWS

ICED EARTH

Iced Earth hebben “The Glorious Burden” gekozen als titel voor hun volgende full-length album. Ze hopen in januari aan de opnames voor dit album te beginnen.


DREAM EVIL

Dream Evil, featuring producer Fredrik Nordström (Hammerfall, In Flames, Dimmu Borgir, Spiritual Beggars, etc.) en drummer Snowy Shaw (King Diamond, Mercyful Fate, Memento Mori, Notre Dame)hebben de release datum voor hun nieuwe album vrijgegeven. Op 27 januari 2003 zal de cd “Evilized” uitgebracht worden door Century Media Records.

INSANIA

De Zweedse melodische metallers van Insania zullen op 3 februari 2003 hun derde album “Fantasy” uitbrengen via No Fashion Records in Europa.


FINNTROLL

In januari duiken de heren de studio in om aan de opnames van een “acoustic/experimental” EP, die geplant staat voor release in de lente van 2003.


TOBIAS SAMMET

Ondanks dat ie zelf gezegd heeft meer tijd te nemen voor zijn eigen band Edguy is Tobias Sammet toch weer gestrikt voor een gast-optreden. Dit keer gaat het om het solo album van Rob Rock (ex-Axel Rudi Pell, Impellitteri) die eerder mee werkte aan Sammet’s Avantasia. Een wederzijdse vriendendienst dus.

Begin 2003 zal er met de opnames gestart worden. Het nu nog titelloze album zal geproducerd worden door Roy Z, die eerder werkte voor Halford en Helloween.